Hae
Paletilla

DIY – KAPEA VAATEKAAPPI

kapea vaatekaappi

Pienessä makuuhuoneessa oli oven takana aika perinteiset kaapit, mutta ne oli ihan järkyttävän isot. Kaiken lisäksi edellinen asukas oli tuunannut ne niin, että kaapeissa oli pelkästään rekkitilaa. Tuo 60cm syvä ja 160cm pitkä vaatekaappi oli aikansa elänyt ja vei makuuhuoneesta ihan järkyttävästi tilaa. Halusin tilalle kapean vaatekaapin johon mahtuisi lapsen vaatteet sekä toiseen osioon imuri, petivaatteet ym. Kapea vaatekaappi syntyi pienellä DIY hengellä Ikean kirjahyllystä.

40cm syviä vaatekaappeja löytyy valmiiksi eri huonekaluliikkeistä, mutta ne on usein liukuovellisia mitä en tällä kertaa halunnut tai ne maksoi ihan järkyttäviä summia. Selailin valikoimaa pitkään ja päädyin loppuen lopuksi ikean säilytysratkaisuihin. Ikea PAX- järjestelmä olisi ollut ihanteellinen ja siellä olisi saanut rakennettua haluaman vaatekaapin 35cm syvänä. Koska kuitenkin tämä vaatekaappi oli tarkoitus tehdä pienellä budjetilla, nousi PAX järjestelmällä tehty vaatekaappikin melko hintavaksi loppuen lopuksi.

kapea vaatekaappi

BILLY KIRJAHYLLYSTÄ VAATEKAAPIKSI

Sain tuttavilta kaksi BILLY kirjahyyllyä joista piti rakentaa alunperin säilytysratkaisut vaatehuoneeseen, mutta selatessani Ikean sivuja ja nettiä tajusin, että niistä voisi rakentaa myös vaatekaapin huoneeseen. Syvyys on BILLY kirjahyllyissä ainoastaan 28cm joten tilaa jää huoneeseen rutkasti. Niinpä ryhdyin rakentamaan BILLY kirjahylly järjestelmästä vaatekaappeja pieneen makuuhuoneeseen pienellä DIY ajatuksella.

Niinpä ostin kaksi 80cm leveää BILLY kirjahyllyä ja niihin valkoiset OXBERG ovet. Itsessään nämä toimivat jo näin säilytystilana tai vaikka kirjahyllyinä, mutta kiinnitin runkoon kaksi ulosvedettävää vaateripustinta jolloin se muuttui hetkessä vaatekaapiksi. Koska vaatekaappi on perheen pienimmän niin tuohon leveyteen mahtui kaksi vaateripustinta niin, että henkarit mahtuvat vierekkäin. Aikuisen henkareita kaappiin ei mahdu kahta vierekkäin. Loput vaatteista on kokojen mukaan pystyviikattu KOMPLEMENT laatikoihin.

kapea vaatekaappi

KAPEA VAATEKAAPPI

Koska meidän kodinhoitohuone odottaa vielä remontointia jouduin toisen puolen tästä kaapistosta käyttämään petivaatteille, pyyhkeille sekä imurille. Säilytystilana kaappi on osoittautunut kaiken muun kohdalla toimivaksi paitsi imurin, koska se täytyy joka kerta laittaa osiin kaappiin laitettaessa. Petivaatteet ja pyyhkeet mahtuvat loistavasti kaappiin eikä ne todellakaan tarvitse enempää syvää tilaa kuin tuon 28cm. Kapea vaatekaappi siis syntyi lähes ainoastaan vaateripustimet lisäämällä, mutta nekään ei ole pakolliset.

Pidemmällä juoksulla tämä ei välttämättä ole se parhain ratkaisu tuon syvyyden puolesta, mutta kaapit on itsessään mielestäni ihan nätit joten niille voidaan keksiä jokin muu paikka ja käyttötarkoitus mikäli ne osoittautuvat vaatekaappina liian pieniksi. Uskon kuitenkin, että tämä suhteellisen pitkäikäinen ratkaisu lapsen vaatekaappina varsinkin kun poistaa käytöstä nuo KOMPLEMENT säilytyslaatikot.

kapea vaatekaappi

Meidän BLLY kirjahyllystä rakennettu vaatekaappi on melko pelkistetty tällä hetkellä ja ainoastaan olen nuppien sijaan kiinnittänyt niihin metalliset vetimet. Alunperin olisin halunnut maalata ovet enemmän harmaiksi tai beige/harmaalla sävyllä, mutta näitä värejä on lastenhuoneeseen tuotu sitten muulla tavoin. Ulkonäkö miellyttää itseäni todella paljon eikä itselläni tule kaapistosta sellaisia kirjahylly viboja.

Tämä säilytysratkaisu sopii mielestäni pieneen eteiseen jossa tarvirtaan säilytystilaa tai vaikka kenkäkaappina tämä toimii ihan loistavasti! Oikeastaan tämä ratkaisu toimii ihan missä vaan pienessä tilassa. Koska kaapin syvyys on todella kapea niin se muuntautuu moneen eri käyttötarkoitukseen.

Seuraa Instagramissa paletillaviivi


Myös nämä voisivat kiinnostaa:

MEIDÄN UUSI KEITTIÖ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.