Hae
Paletilla

Ihokarvojen poisto sokeroimalla

Sokerointi on ammattilaisten eniten käyttämä tehokas karvanpoistomenetelmä, joka samalla myös kuorii ihoa tehden siitä silkinpehmeän jopa yli 4 viikoksi! Sokerimassa on 100% luonnollisista ainesosista valmistettu, eikä sen kehittelyssä ole käytetty eläinkokeita. Vartalosokeri eli sokerimassa koostuu yleisimmin vedestä, sitruunamehusta sekä tietenkin pääraaka-aineesta eli sokerista. Luonnollisien ainesosien ansiosta vartalosokeri on hyvin siedettyä eikä juurikaan allergisoi mikä mahdollistaa myös sen, että sokerointi voidaan tehdä turvallisesti koko vartalolle, myös herkemmille alueille. Säännöllisesti sokeroinnissa käymisen ansiosta karvojen kasvu hidastuu ja ne kasvavat takaisin hennompina.

sokerointi

Miten sokerointi tehdään?

Sokeroinnissa sokeroitava alue puhdistetaan ja sen jälkeen karvat poistetaan karvan luonnolliseen kasvusuuntaan, jolloin karvat eivät katkeile eikä synny sisään kasvaneita karvoja sekä iho pysyy sileänä pidempään. Sokerointi mahdollistaa lyhyempienkin karvojen poiston, mutta suositeltava karvanpoisto pituus on vähintään noin 1-2mm. Mitä pidempi karva on sitä parempi lopputulos. Sokerointimassa on vesiliukoista joten se ei tartu eläviin ihosoluihin jolloin se ei myöskään ärsytä ihoa. Tämän vuoksi ihoaluetta voidaan käsitellä tarvittaessa useampaan kertaan. Sokeroinnilla voidaan poistaa karvoja esimerkiksi sääristä, reisistä, bikinirajoista, intiimialueilta, kainaloista, käsivarsista ja kasvoista. Ammattilaisen on myös turvallista käyttää sokeria myös kuivalle ihottumaan taipuvalle iholle tai vaikka asiakkaalle olisi psoriasis.

Vartalosokeri sokerointi

Sattuuko sokeroiminen?

Sattuuko sokerointi on yleisin kysymys mihin törmää aina kun puhutaan karvanpoistosta. Vastaukseen on mahdoton vastata sillä se riippuu ihan ihmisestä ja esimerkiksi omasta kipukynnyksestä ja siitä mihin alueelle sokerointi tehdään. Bikinialue sekä esimerkiksi kainalot ovat huomattavasti herkemmät alueet kuin sääret. Karvan irtoaminen juurineen hieman toki nipistää, mutta varsinaista kipua ei toimenpiteestä synny. Säännöllisellä sokeroinnilla karva muuttuu hennoksi jolloin myös ”kipu” helpottuu. Kun se tehdään oikein on sokerointi lähes kivuton toimenpide pienestä nipistelystä huolimatta.

Vartalosokeri sokerointi

Sokerointi on enemmän kuin pelkkä karvojenpoisto menetelmä jonka tuloksena on terve, karvaton ja pehmeä iho. Olen maininnut myös, että sokerointi kuorii myös ihoa tehokkaasti ja näin ollen poistaa kuollutta ihosolukkoa. Sokeroinnin jälkeen voiteet imeytyvät tehokkaammin, eikä karvojen kasvusta tarvitse murehtia jopa yli kuukauteen! Jos kesällä haluaa olla murehtimatta ihokarvoista kannattaa sokerointi aloittaa hyvissä ajoin.

Vartalosokeri sokerointi

Vartalosokeri eli sokerointi

Mikäli sokerointi alkoi kiinnostamaan suosittelen kääntymään aina ammattilaisen puoleen vaikka markkinoilta löytyy kuluttajillekkin karvanpoistoon tarkoitettua sokeria. Älä kuitenkaan yritä valmistaa sokerointimassaa itse vaan hanki siihen tarkoitettuja tuotteita esimerkiksi pretty.fi tai Life luontaistuotekaupasta. Oikean tekniikan oppiminen sekä hygienia sokeroinnissa on kuitenkin kaikean A ja O.  Ammattilaisella säärien sokeroimiseen kuluu maksimissaan noin 30 minuuttia ja hinta pyörii noin 30-40€ paikkeilla, joten mikäli haluaa pysyvämmän ja onnistuneen lopputuksen kannattaa suunnata ammattilaiselle vartalosokerointiin.

Oletko käynyt tai kiinnostaisiko vartalosokerointi? 


Myös nämä voisivat kiinnostaa:

LYCON – AINUTLAATUINEN TILAISUUS POISTAA IHOKARVAT KOTONA

MITÄ ON KARVANPOISTO JA ONKO SE NOLOA?

14 kommenttia

 1. Inka Monola kirjoitti:

  Kaunis jalka mulla. Tuo sattuuko sokerointi kysymys on kyllä hankala, koska esim vaikka mulla oli kyseessä ensimmäinen sokerointi, tuotti se minulle enemmän mielihyvää kuin kipua 😀

  • Viivi Nurminen kirjoitti:

   Haha! Se on yllättävän hankala kysymys, kun se riippuu ihan ihmisestä. Sääret on helppo sokerointi alue niin tekijälle kun asiakkaallekkin 😀

 2. Linda kirjoitti:

  Oon ties kuinka monet kerrat miettinyt, että alkaisin käydä vähintään kainalot sokeroimassa ihan säännöllisesti. Vielä en oo kuitenkaan saanut aikaiseksi, mutta kiitos tän postauksen, aihe palasi taas mieleen! Tosi hyvä tietopaketti sokerointiin liittyen muutenkin<3

  Mä oon joskus käyttänyt Lifesta hankittua vartalosokeria ja koittanut sillä saada just niitä kainaloita sokeroitua. Pari kertaa jaksoin sen kanssa leikkiä, mutta olihan se ihan pirun hankalaa, kun ei moisesta ollut mitään aiempaa kokemusta enkä lopulta enää jaksanut edes yrittää 😀 Eli joo, jatkossa mäkin kyllä aion käyttää nimenomaan ammattilaista, jos haluan niitä ihokarvoja vielä sokeroida pois.

  • Viivi Nurminen kirjoitti:

   En voi kun suositella kainaloiden sokerointia! Se on todella herkkä alue, mutta ammattilaisella ei todellakaan kauaa mene kainaloiden sokeroinnissa joten sen kivun kyllä kestää, kun lopputulos on niin palkitseva. Mulla oli meinaan sileet kainalot varmaan 6 viikkoa viimeks kun ne sokeroitiin!

   Markkinoilla on paljon erilaisia sokereita, mutta kun tekniikka ei ole hallussa voi sokerointi olla melko työlästä ja kainalot on varsinkin sellainen alue mitä on itse hankala sokeroida 😀 Suosittelen kyllä tutustuun sokerointiin ammattilaisen kanssa 🙂

 3. Purkkisirkus kirjoitti:

  Tätä pitäisi kyllä kokeilla. Olen itse epiloinut sääriä, mutta en esim. kainaloita koskaan. Ne vedän aina höylällä. Onko sokeroinnissa haittaa suonikohjuista?

  • Viivi Nurminen kirjoitti:

   Suosittelen kyllä kokeilemaan. Mä en itse ole epiloinut koskaan, mutta sokeroinut sekä vahannut. Kainalot on tosi herkkä alue aluksi, mutta niin kun Lindallekin sanoin, että lopputulos palkitsee! Suonikohjut on vasta-aihe sokeroinnille jos ne ovat arat tai selkeästi esillä. Jos suonikohjuja on siellä täällä voi ne alueet kiertää.

 4. Niina kirjoitti:

  Tuo sokerointi kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta! 🙂 Jos olisi enemmän rahaa ja innostusta, niin kyllä varmasti ainakin kesällä kävisin 🙂 Mulla ei sillee pahemmin esim jaloissa ole karvoja, joten ne saa 5 min sheivaamisella helposti pois, joten en tunne niin suurta tarvetta. Mutta onhan tuo sokerointi kätevää, kun samalla kuorii ihoa 🙂

  • Viivi Nurminen kirjoitti:

   Kesä on aikaa milloin yleensä kaikki käy sokeroinnissa 🙂 Moni haluaa päästä eroon siitä parin päivän tai viikon välein sheivaamisesta jolloin sokerointi on hyvä vaihtoehto. Kuorinta on kyllä kiva lisä 🙂

 5. Sanni Miettinen kirjoitti:

  Oon itse alan opiskelija ja sokerointia tulee harrastettua sekä itselle että muille 😀 Kainalot itseltä on vaikea sokeroida joten ammattilaiselle kannattaa ehdottomasti mennä niiden sokeroinnissa 😀

  Oon itselläni huomannut sen, että omien säärien sokerointi sattuu ihan pirusti, mutta bikinirajassa kipu on todella vähäistä 🙂

  • Viivi Nurminen kirjoitti:

   Tälleen alan ammattilaisena saa kyllä usein olla myös sokeroimassa muitakin 🙂 Kainalot on kyllä hankala alue itse sokeroida ja suosin itsekin jotakin kollegaa siinä hommassa!

   Jännä, että bikiniraja on sulle kivuttomampi kuin sääret, sillä mulla meinaan tyyliin meinaa lähteä taju bikinirajassa varsinkin itse tehtynä 😀 Sääret menee kun vettä vaan ja ainoa hieman herkempi alue on nilkka.

 6. Anu kirjoitti:

  Oi, että! Kiitos tästä muistutuksesta, nyt lähti ajanvaraus sokerointiin! 😀

 7. Maija / Kivipuuteri-blogi kirjoitti:

  Mä olen joskus keitellyt itse omat sokerit, ja olihan se urakka. Piti olla tosi tarkka, että tuli oikea koostumus, joten se ei ollut vaivan väärti. Mutta sain kyllä toimivan tuotteen aikaan 🙂

  • Viivi Nurminen kirjoitti:

   Monet varmasti saa sen vaivan jälkeen tehtyä ihan hyvän sokerin, mutta mitä itse on nähnyt millaista se sokeri on suosittelen ehdottomasti hankkimaan mielummin ton valmiin sokerin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *