Hae
Paletilla

Apua aurinkoihottumaan

*Sisältää mainoslinkkejä

Lämpimät kelit ovat rantautuneet vihdoin meille tännekin, mutta niin on myös monien kärsimä aurinkoihottumakin. Alku kesä sekä yleensä lomamatkat talvella ovat aurinkoihottumasta kärsiville kaikista pahinta aikaa, sillä iho ei ole vielä tottunut auringon paisteeseen. Aurinkoihottumaa esiintyy niin aikuisilla kuin lapsillakin, eikä siihen ole mitään syytä miksi siitä osa kärsii. Tiedetään vain se, että aurinkoihottuma johtuu UVA-säteilystä ja ne jotka aurinkoihottumasta kärsii ovat herkkiä juuri tälle säteilylle. Aurinkoihottumaan ei oikeastaan ole erikseen omia tuotteita, mutta apua aurinkoihottumaan kyllä löytyy.

Apua aurinkoihottumaan

Aurinkoihottumaa usein helpotetaan hydrokortisoni voiteella, kortisonilla, antihistamiinilla ja erilaisilla korkean suojakertoimen omaavilla aurinkovoiteilla. En itse kärsi aurinkoihottumasta, mutta törmäsin sen hoitoon viime vuonna kun ystäväni kyseli miehensä kasvoilla olevaan aurinkoihottumaan helpotusta. Koska aurinkoihottuman pahin vaihe kestää yleensä vain muutaman päivän mietin mitä tuotetta uskaltaisin ehdottaa kokeiltavaksi. Olin juuri kuitenkin samaan aikaan suositellut ystävälleni kokeiltavaksi teepuuta sisältävää suihkugeeliä hänen hormonaalisiin epäpuhtauksiin selän alueella, joten varovaisin mielen ehdotin samaista tuotetta kokeiltavaksi myös hänen miehelleen. Sain viestin seuraavana päivänä, että teepuuöljyä sisältävä tuote oli tehonnut aurinkoihottumaan välittömästi.

Apua aurinkoihottumaan teepuuöljyä sisältävistä tuotteista

Koska halusin tietenkin saada käyttökokemuksia enemmän kuin yhden niin ehdotin teepuuta sisältävää tuotetta myös äidilleni sekä perhe tutulleni, sillä tiesin heidän kärsivän melko pahastakin aurinkoihottumasta. Syy miksi uskalsin ehdottaa kokeiltavaksi teepuuta sisältäviä tuotteita oli se, että teepuu tunnetaan sen antibakteerisista ja antiseptisistä ominaisuuksistaan, jolla on loistava kyky taistella epäpuhtauksia vastaan, mutta sen lisäksi teepuuöljy myös rauhoittaa ärtynyttä ja tulehtunutta ihoa tehokkaasti. Jokainen jolle suosittelin teepuuta sisältävää tuotetta kuuriluontoisesti käytettäväksi aurinkoihottuma alueilla ainoastaan, kertoi ettei ole koskaan saanut mistään muusta tuotteesta niin hyvää apua ihottumaan.

Apua aurinkoihottumaan
Tuotesuositus lieviin aurinkoihottuma oireisiin:

*The Body Shop Tea Tree Body Wash

Saaren Taika Teepuu palasaippua

Teepuuta sisältäviä tuotteita kannattaa ainoastaan käyttää ongelma-alueilla, sillä täytyy muistaa teepuun todellinen tarkoitus. Se on loistava ainesosa epäpuhtaan ja ärtyneen ihon hoidossa, mutta koko kropalle tai kasvoille tuotetta ei kannata käyttää mikäli ongelma esiintyy ainoastaan muutamassa kohdassa ihoa. Tuotteita kannattaa kokeilla muutaman päivän ajan paikallisesti niillä alueilla missä esimerkiksi aurinkoihottuma esiintyy. Pesun jälkeen täytyy muistaa ihon huolellinen kosteutus!

Apua aurinkoihottumaan

Aurinkoihottumahan ilmenee iholla pieninä punaisina pisteinä, rakkuloina tai punoituksena. Aurinkoihottumaa esiintyy yleensä niillä aluella joihin aurinko osuu eniten kuten kasvot, rintakehä, hartiat sekä käsivarret. Ihottuma yleensä kutisee voimakkaasti, mutta ei esimerkiksi polttele samanlailla kuin palanut iho. Oireet häviää yleensä muutamassa päivässä, mutta on inhottavaa elää kutisevan ihon kanssa edes sen vertaa. Vaikka monelle aurinkoihottumaa esiintyy vain alku kesästä niin monet kärsivät siitä myös lähes koko kesän ajan. Kaikista tärkeintä aurinkoihottuman kanssa on ennaltaehkäisy eli peittää vaatteilla alueet joissa ihottumaa esiintyy sekä suojata iho aurinkovoiteella.

Apua aurinkoihottumaan

Tuotesuositus:

*The Body Shop Skin Defence kosteusvoide SPF 50+ PA++++

Aco Sun Lotion SPF 50

Seuraa Instagramissa paletillaviivi


Myös nämä voisivat kiinnostaa:

MAYBEAUTY HIUSTENHOITOTUOTTEET, OLEN RAKASTUNUT!

IHO RAKASTAA HAMPPUA

5 TÄRPPI TUOTETTA KESÄÄN

2 kommenttia

  1. Linda/Lipstick Love kirjoitti:

    Tää oli hyvä vinkki! Mä en ole itse koskaan aurinkoihottumasta kärsinyt, mutta tiedän monia joille se on jokakesäinen ongelma. Mulle itselleni ei ole tullut pieneen mieleenkään, että teepuuöljystä olisi ongelmaan apua, mutta ihan mahtavaa jos se toimii!

    • Viivi Nurminen kirjoitti:

      Mahtavaa, että sait tästä vinkin mitä voi jakaa myös muille <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *