Hae
Paletilla

Pilasiko ripsienpidennykset omat ripsesi?

Ripsienpidennykset

Aika ajoittain törmään keskusteluihin kuinka ripsienpidennykset ovat pilanneet omat ripset. Tätä aihetta on spekuloitu milloin iltalehdessä ja milloin missäkin facebookin tuhansia naisia sisältävissä ryhmissä. Nämä tapaukset löytää yleensä otsikon alta ”Ripsien tekijä pilasi ripseni´´ tai jotain muuta vastaavaa. Olen itse tehnyt ripsienpidennyksiä vuodesta 2013 lähtien. Pari vuotta tein niitä työkseni kauneushoitolassa jossa työskentelin ja nykyään pidän taitoa yllä satunnaisilla asiakkailla. Kun ripsienpidennykset yleisty niin oli oletettavissakin, että suosion räjähtäessä tuodaan esille myös ripsienpidennysten ”huonoja” puolia. Pilasiko ripsienpidennykset omat ripsesi?

Vaikka itse olen työskennellyt ripsien parissa niin olen myös itse vuosia käynyt laitattamassa ripsiä muilla. Ripsiäni ovat tehneet niin ammattilaiset kuin osaavammatkin laittajat eikä kummatkaan ole pilanneet omia ripsiäni koskaan. Kannattaa pitää mielessä muutama seikka mitkä kannattaa ottaa huomioon ripsienpidennyksiä haaveillessa jotta näiltä omien ripsien vaurioitumisilta vältyttäisiin.

ripsienpidennykset kokemuksia

Etsi koulutettu ripsien tekijä

Yleisimpänä virheenä miksi omat ripset vaurioituu on se, että laittaja on yksinkertaisesti ammattitaidoton. Nykyään on tuhansia eri ripsien tekijöitä ja lopputuloksia yhtä monia kuin tekijöitäkin. Ripsienpidennyksien ei kuulu sattua, polttaa, nipistää tai mitään muutakaan joten tärkeimpänä seikkana on etsiä oikeasti hyvä ja koulutettu tekijä.

No pilaako ripsienpidennykset omat ripset? Vastaus on, että ei jos ne on laitettu oikein. Kun olet käyttänyt ripsienpidennyksiä pidempään ja kun ne otetaan pois niin moni luulee, että niiden omat ripset on pilalla. Kun olet tottunut tuuheisiin ja näyttäviin ripsiin niin miltä todellisuudessa ne omat, täysin terveet ripset näyttävät? Ei miltään! Jos oman ripsen paksuus on vaikka 0.05mm ja siihen lyödään 0.20mm ripsi niin siinä on huima ero! Varsinkin nyt kun markkinoille on tullut volyymiripset, mega volyymeja sun muita erilaisia tekniikoita laittaa pidennyksiä.

Aina ei ole kuitenkaan kyse ”harhaluulosta”, että ripset näyttäisivät siltä ettei niitä enää ole ripsienpidennysten jälkeen. Vastaan tulee myös tapauksia jolloin asiakkaan ripset ovat oikeasti kärsineet ripsienpidennyksistä eikä omia ripsiä ole enää juurikaan. Näissä tapauksissa yleensä on käytetty järkyttävä määrä liimaa pidennyksiä kiinnittäessä jolloin ripset liimaantuvat toisiinsa kiinni ja vaurioittavat omia ripsiä. Ripsikuidut voivat olla omaan ripseen nähden liian pitkiä tai painavia jolloin oma ripsi ei yksinkertaisesti jaksa kannatella pidennystä. Vääränlainen tekniikka tai vaikka laiminlyöty kotihoito saattaa vaurioittaa omia ripsiä. Kun menee laittamaan ripsienpidennykset niin kannattaa olla myös valmis itse hoitamaan niitä ja kuunnella teknikon kotihoito-ohjeet.

ripsienpidennykset

Halvalla ei yleensä saa hyvää, mutta korkea hintakaan ei takaa hyvää jälkeä

Edullinen hinta yleensä kertoo, että laittaja harjoittelee ripsien tekemistä sillä ammattilaisen ripsistä saat pulittaa lähemmäs sataa euroa. Jos kuitenkin haluat kauniit ripset jonka lopputuloksena ei ole varioituneet omat ripset niin suosittelen kääntymään ammattilaisen puoleen. Kuitenkaan korkea hintakaan ei aina takaa sitä, että laittajana olisi kouluttautunut ja perehtynyt tekijä. Kauneudenhoitoala on kuin villilänsi jossa voit käytännössä tehdä ihan mitä vaan ilman koulutustakin. Koulutustahan ei kysy kukaan muu kuin itse asiakas.

Valitettava asia on kuitenkin se ettei halvalla saa aina hyvää, mutta korkea hintakaan ei takaa hyvää jälkeä. Edullisemmalla hinnalla tekevä saattaa tehdä huomattavasti kauniimpia, näyttävämpiä ja pysyvämpiä ripsiä kuin sitten kalliimmalla tekevä. Oma neuvoni on tähän se, ettei kannata tuijottaa hinnastoa vaan rohkeasti pyytää näyttöä ripsistä tekijältä. Hyville tekijöille saattaa olla jopa kuukausien jonot.

Untitled

ripsienpidennykset ja Allergiset reaktiot

Ripsienpidennysten kohdalla puhutaan yleensä allergisoitumisesta ja se on valitettavaa, että niin moni tekijä kuin asiakaskin allergisoituu ripsienpidennyksissä käytettävälle liimalle. Liimalle allergisoituminen voi tapahtua samanlailla kuin allergisoituisi ruoka-aineille, hiusväreille tai muille kemikaaleille. Huono asennustapa voi altistaa allergisoitumiselle, mutta yleensä allergisoidut liiman höyryille. Itse lopetin pidennysten käytön sillä liiman höyryt tekivät itselleni sen että silmät punottivat muutaman päivän laitosta. Tämä ei ole mitenkään vaarallista, mutta en halunnut altistaa silmiäni enää liiman höyryille kun ne jo kerta siihen reagoi.

Ripsienpidennys on sellainen asia mistä on esillä vain ne negatiiviset puolet, mutta on niissä paljon hyvääkin. Ripset voi olla hyvin näyttävät ja upeat oikein tehtynä ja huollettuna. Ripset helpottavat monien ihmisten arkea sillä meikkaamiseen kuluu huomattavasti vähemmän aikaa .Hyvin laitetut ripsienpidennykset avartaa katsetta ihan älyttömästi ja saa kasvot näyttämään viimeistellyiltä.  Hyviä syitä on monia, mutta päälimmäisenä on niiden helppous ja näyttävyys. Kannattaa kuitenkin miettiä ripsienpidennyksiä ottaessa, että oletko valmis huollattamaan niitä kerran kuukaudessa ja maksamaan niistä.

 Millaisia kokemuksia sinulla on ripsienpidennyksistä? 

Seuraa Instagramissa @paletillaviivi 


Myös nämä voisivat kiinnostaa:

IHONHOITO EI KATSO HINTAA

LYCON – AINUTLAATUINEN TILAISUUS POISTAA IHOKARVAT KOTONA

IHOKARVOJEN POISTO SOKEROIMALLA

10 kommenttia

 1. Linda/Lipstick Love kirjoitti:

  Ripsienpidennyksiä mulla ei ole koskaan ollut, vaikka ne varmasti helpottaisivat arkiaamujani huomattavasti. Eikä kyse oo siitä, ettenkö olisi sellaisia halunnut, sillä oon monet kerrat niistä haaveillut, mutta mun silmät reagoi niin herkästi kaikkeen uuteen ja irtoripsissä käytetty liimakin aiheuttaa välillä allergisia reaktiota (toki ovat varmasti ihan eri tavaraa) niin en oo uskaltanut ripsienpidennyksiä hankkia. Ja onneksi oon ihan hyvin omilla ripsilläkin pärjännyt 😀

  Mutta tää oli tosi kiva postaus! Kiva kuulla ammattilaisen näkökulma asiaan 🙂

  • Viivi Nurminen kirjoitti:

   Mun kohdalla ripsienpidennykset on mennyt juttu. Mä tykkään tehdä niitä ja on ihanaa huomata kuinka tyytyväisiä asiakkaan on, mutta koska tykkään meikata vahvasti niin ne on vaan tiellä. Jos sun silmät reagoi irtoripsissä käytettävälle liimalle niin en suosittele edes kokeilemaan pidennyksiä. Se liima on niin tujua tavaraa, että voisin veikata ettei se sopisi sulle.

   Ihana Linda kuulla, että tykkäsit postauksesta <3

 2. Noora ( https://prettyawesomeblog1.blogspot.com/) kirjoitti:

  Mulla kans silmät allergisoituivat vähitellen ripsienpidennyksiin. Kaikkiaan mulla oli ne noin 1,5 vuotta. Ensin tuli nuha jokaisen huollon jälkeen. En aluksi osannu yhdistää sitä niihin ripsiin. Sitten silmäluomet kutisivat pari päivää huollon jälkeen ja viimeisempänä ne muurautuivat yhteen. Ripsit heti pois ja parin viikon antibioottigeelit sun muut silmille. Itkin jopa sitä pettymystä silloin, kun ne ripset olivat niin ihanat ja jouduin niistä luopumaan 😀 Tästä on jo varmaan 8 vuotta aikaa. Liimatkin ovat varmaan jo tässä ajassa muuttuneet, mutta silti en enää ikinä uskaltaisi kokeilla eikä kyllä kannatakaan.
  Mukavaa viikonloppua <3

  • Viivi Nurminen kirjoitti:

   Allergisoituminen on tosi yleistä ripsienpidennyksien kohdalla valitettavasti. Mulla aina punotti muutaman päivän silmämunat alaluomen alta ja silmät turposi vähän. Ne on ihanat, mutta ripsienpidennykset oo sen arvoiset että joutuisi syömään jatkuvasti antibiootteja.

 3. Anne kirjoitti:

  ripsien pidennys on vaikuttanut omien ripsien kuntoon. Käytin pidennyksiä ainakin 3v yhtäjaksoisesti. Nyt omat tavallista lyhyemmät jo muutaman vuoden. Olen käyttänyt erilaisia seerumia: ame pure, yms, ei vaikutusta.

  • Viivi Nurminen kirjoitti:

   Voi ei! Harmillista kuulla ettei mikään ole auttanut ja ripsienpidennykset ovat haurastuttaneet omia ripsiäsi 🙁 En oikein osaa sanoa muuta kun, että toivottavasti aika parantaisi mut mikäli näin ei ole käynyt kahteen vuoteen niin keinoja ei oikein ole. Ripsienpidennykset voi tosiaan vaurioittaa ripsiä pysyvästi mikäli jokin on mennyt pieleen.

 4. MikkoMikkonen kirjoitti:

  Miksi tätä paskaa koko ajan kirjoitellaan. Ne ripset kuuluu persereijän ympärille

  • Viivi Nurminen kirjoitti:

   Tarpeelista paska tietoo valitettavasti! Toivottavasti sait paremman mielen kertoessasi mihin ne ripset kuuluu 🙂

 5. Kaidu kirjoitti:

  Mulla on omat ripset harventuneet. Huomasin viimeksi ja ripsien laittaja myös että oikeassa simässä ulkonurkassa oli vain pieniä ripsen tynkiä. Ripset siis olivat yksinkertaista isesti tippuneet ja uusia oli tuloillaan..
  Olen ajatellut että pitäisin tauon talvella irtoripsistä ja antaisin omien ripsieni ”levätä”. Olen saanut kommenttia laittajalta että omat ripseni on tosi paksut mutta vaaleat eivätkä siksi näy. Lisäksi ne on tosi suorat ? kävin ripsipermanentissa joskus ja silloin ripsien kärjet kärähti ja meni kikkaralle, laittaja oli kyllä hyvin suosittu ja ammattitaitoinen ?

  • Viivi Nurminen kirjoitti:

   Ripset on uusiutuvat tasaiseen tahtiin kuten mitkä tahansa karvat ja näin ollen kaikilta löytyy noita pieniä ripsen tynkiä huolloissa. On siis normaalia, että jossain kohtaa ripsi tippuu ja kasvaa uudelleen. Eri juttu on kuitenkin se, että onko ripsi tullut kasvukautensa päähän vai irronnut pidennyksien takia ennen aikojaan.

   Itse olen sitä mieltä, että pieni tauko on aina paikallaan ripsienpidennyksistä, mutta todellisuudessa ripsistä ei tarvitse pitää taukoa mikäli ne eivät ole vaurioittaneet omia ripsiä ja ovat laitettu oikein. Ripsipermanentti + ripsienvärjäys antaa myös kasvoille ihan erilaisen fiiliksen! Harmi että ripsesi ovat kärähtäneet permanentista, mutta niin voi käydä vaikka olisin ammattilainen ja suosittu tekijä. Joskus ei tarvitse mennä kuin yksi juttu pieleen niin se on siinä. 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.