Hae
Paletilla

Luonko itselleni kiireen vai olenko tosiaan niin kiireinen

Ootko töissä? Koska sulla on vapaata? Nämä kysymykset kuulen hyvin usein ystävieni suusta. Tämä syksy on varmasti ollut elämäni kiireisintä aikaa sitten hetkeen. Olen maininnutkin aina silloin tällöin, että koen huonoa omatuntoa siitä etten ehdi tekemään kaikkea samaan aikaan. Tiedän myös ettei tämä lokakuu tai edes tuleva marraskuu tule olemaan kiireisintä aikaa vaan todellinen kiire iskee joulukuussa. Joulukuu on omassa päätyössäni vuoden kiireisintä aikaa, sillä sillon alkaa sesonki. Se tarkoittaa sitä, että tunnit lisääntyvät tuplasti. Tuntien tuplaantuminen on itselleni vain positiivinen asia sillä en tee normaaleja viikkotunteja normaalisti. Mitä kuitenkin tapahtuu kun yhden kuukauden aikana pitäisi tehdä montaa asiaa samaan aikaan? Olen kerran työskennellyt 34 päivää putkeen marras-joulukuussa  ja sanoin, että en tule tekemään sitä toiste. Nyt kuitenkin taitaa käydä samanlailla tai ainakin luulen niin.

Untitled

Seitsemän viikkoa putkeen töitä ja opiskeluita

Aloitin alkusyksystä opiskelun ja viime viikonloppuna minulla oli ensimmäinen vapaa viikonloppu sitten seitsemään viikkoon. Seitsemän viikon ajan kävin koulua sekä tein normaaleja työtunteja. Pahimmillaan saatoin muutama päivänä käydä ensin koulussa ja sen jälkeen suuntasin illaksi töihin. Viimeisen viikon aikana sanoin ystävälleni, että olen oikeasti aika poikki eikä yksi vapaapäivä per viikko oikein ajanut asiaansa, sillä teki mieli vain istua koko päivän sohvalla tekemättä mitään. Hän myös tokaisi, että jos sanon olevani poikki se myös tarkoittaa sitä sillä en yleensä sano sitä turhaan.

Viime viikon maanantaina aloitin kuitenkin työharjoittelun ja voin sanoa, että sain siitä kyllä oletettua enemmän motivaatiota. Pakolliset koulupäivät ovat nyt lähes ohi ja voin keskittyä harjoitteluun täysin. Olen viikon aikana tehnyt harjoittelussa itselleni mieleisiä hommia ja onhan kyseessä kuitenkin unelmien harkkapaikka! On ollut ihanaa päästä toteuttamaan itseään ja tehdä sellaisia hommia mitä tykkää tällä hetkellä tehdä. En malta odottaa, että millaisia projekteja sitä oikein pääseekään toteuttaan tässä kuukausien aikana. Puhumattakaan siitä millaisia oppeja sitä saa omaa uraa ajatellen!

Untitled

luonko itselleni kiireen vai olenko tosiaan niin kiireinen

Työharjoittelun lisäksi käyn normaalisti töissä ja yritän olla stressaamatta tulevasta sesongista. Päälle painaa kuitenkin tutkintosuunnitelman tekeminen, työharjoittelu, yksi koulutehtävä ja sitten vielä tämä blogi. Eikä siinä suinkaan vielä kaikki sillä tuleehan sitä kokoajan mietittyä, että saakohan sen tutkinnon edes suoritettua. Mä oon luonteeltani sellainen ajattelia ja joskus ajattelen vähän liikaakin. Onneksi kuitenkin ajattelen, että kyllä se siitä vaikka ensimmäinen ajatus on aina, että ei tästä tuu mitään.

Välillä tulee mietittyä, että onkohan sitä hotkassu taas liian ison palan kakkua ja pitäskö niistä sadasta raudasta luopua edes yhdestä? Mietin myös välillä, että luonko itselleni sen kiireen vai olenko tosiaan niin kiireinen. Pakko on kuitenkin ollut todeta itselleen, että nyt painetaan kovaa ja toivotaan, että tulevaisuudessa tästä olis jotain hyötyäkin. Oon myös sanonut, että ensi vuosi tulee olemaan parempi kaikin puolin ja todella toivon niin.

Untitled

Kuten varmaan tekstistä huomaa niin oon joutunut priorisoimaan mun tekemisiä aika paljon tässä muutaman kuukauden aikana. Kirjoitin heinäkuussa postauksen mitä minulle kuuluu ja silloin manasin myös sitä ettei päivissä riitä tunnit. Kerroin myös, että joudun ehkä etsimään uuden työpaikan ja uusi asuntokin pitäisi löytää. Asiathan ei käytännössä ole muuttunut mihkään suuntaan vaan tehtäviä on tullut vielä muutama lisää edellisestä postauksesta! Koskakohan sitä tulee hulluksi?

Kuulen myös usein, että oot vielä niin nuori niin kyllä sä jaksat ja ehdit. Tekis mieli aina tokaista, että en välttämättä jaksa tai halua ehtiä myöhemmin. Mutta on tässä perhana tähänkin asti jaksettu ja ehditty! Elämä on tosiaan tällä hetkellä melko hetkistä ja melkoista vuoristorataa sekä uuden oppimista. Ennen kaikkea tasapainottelua ja priorisointeja täynnä.

Haalitko itsellesi paljon asioita hoidettavaksi samaan aikaan?


MITÄ MINULLE KUULUU? KOHTI UNELMA TYÖTÄ JA ASUNTOA

MUOTI & KAUNEUS KULKEVAT KÄSIKÄDESSÄ

I LOVE ME MESSUFIILIKSET 2019

2 kommenttia

 1. Ansku-Glitteri addikti kirjoitti:

  Kuulostipas tutulta 😀
  Mä oon aivan samanlainen. vapaapäiviä ei paljon kalenterista löydy ja kaikki aika tulee täytettyä milloin milläkin. sitten kun se väsymys iskee niin se iskee oikein kunnolla. kai sitä voisi vähän burn outiksi aina kutsua, koska palautumiseen meneekin sitten vähän pidempi tovi. Mutta kun ei osaa rauhoittua niin ei 😀

  Mutta joo, usein sen kiireen luo kyllä aivan itse. Ainakin mikä luon

  http://www.glitteriaddikti.fi

  • Viivi Nurminen kirjoitti:

   Kiva kuulla etten ole ainoa joka haalii tehtäviä itselleen paljon kerralla! Itselleni ei oikeastaan iske väsymys missään kohtaa, mutta tulee havahduttua siihen, että yrittää vain suorittaa ja suorittaa.. Välillä pelkään tuota burn outtia itselleni, mutta onneksi tässä on elämän myllerryksissä selvitty ennenkin 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.