Hae
Paletilla

25 Kysymystä Ihonhoidosta

Lipsticklove- blogia kirjoittava Linda keksi 25 kysymystä ihonhoidosta ja ajattelin, että haasteeseen olisi kiva vastata. En edes muista koska viimeksi olen vastannut johonkin haasteeseen joten ajattelin, että näin juhannuksen korvilla olisi hyvä postata jotain kevyttä lukemista. Napatkaa ihmeessä tämä haaste omaan blogiinne vaikka ette kauneudesta välttämättä hirveästi kirjoittelisikaan! Tässä kuitenkin mun vastauksen 25 kysymykseen ihonhoidosta. Untitled

1. Mikä on ihotyyppisi?

Ihotyyppini on kuivan ja normaalin ihon rajamailla. Talvella kärsin kuivasta ihosta joka kuitenkin kääntyy aina normaaliksi kelien lämmetessä. Olen kuitenkin atoopikko ja valitsen aina tuotteet kasvoille kuivan ihon mukaan.

2. KÄYTÄTKÖ SILMÄNYMPÄRYSVOIDETTA? JOS KÄYTÄT, MINKÄ IKÄISENÄ ALOIT SELLAISTA KÄYTTÄMÄÄN?

Käytän, mutta se on tuote joka rehellisesti sanottuna unohtuu laittaa liian usein! Oon varmaan alkanut käyttämään silmänympärysvoidetta noin 18-vuotiaana.

3. IHONHOITOTUOTE, JOSTA ET IKINÄ LUOPUISI?

Tähän en kyllä osaa sanoa mitään tiettyä tuotetta, mutta tällä hetkellä en luopuisi öljymäisistä putsareista!

4. MIKÄ ON MIELESTÄSI TÄRKEIN VAIHE OMASSA IHONHOITORUTIINISSASI?

Puhdistus ehdottomasti! Mulla käy aina välillä nuoria lapsia meikin opastuksissa ja ihan ensimmäisenä kerron heillekin, että ihonpuhdistus on tärkein osa koko meikkaus prosessia.

5. KÄYTÄTKÖ IHONHOIDOSSA KOREALAISTA KOSMETIIKKAA?

Käytän! Oon ihastunut korealaiseen kosmetiikkaan kovasti ja olen usein sanonutkin, että en ole törmännyt siellä yhteenkään huonoon tuotteeseen.

Coxir

6. KÄYTÄTKÖ MISELLIVESIÄ?

Käytän kyllä misellivesiä, mutta en hanki niitä varta vasten. Kasvovesi usein ajaa saman asian kuin misellivesi ja en ole huomannut näiden kahden tehokkuudessa juurikaan eroja.

7. MITÄ MEIKINPOISTOAINETTA/-AINEITA KÄYTÄT?

Tällä hetkellä mulla on käytössä kaksoispuhdistuksen ensimmäisessä vaiheessa Coxir Ultra Hyaluronic Acid Cleansing Oil ja toisessa vaiheessa The Body Shopin Carrot Wash. Silmämeikin puhdistan Lumenen Waterproof Biphase Eye & Lip Makeup putsarilla.

8. KÄYTÄTKÖ KASVOÖLJYJÄ? JOS KÄYTÄT, MITKÄ OVAT SUOSIKKEJASI?

Käytän kasvoöljyä aina talvisin ja mulla on kaks suosikkia jotka molemmat on The Body Shopilta. Ensimmäisenä The Body Shopin Oils Of Life- sarjan kasvoöljy sekä E-vitamiini sarjan kasvoöljy.

9. SUOSITKO IHONHOIDOSSA ENEMMÄN ”TAVALLISTA SYNTEETTISTÄ” KOSMETIKKAA VAI LUONNONKOSMETIIKKAA?

Synteettistä. En oikeastaan ole välittänyt luonnonkosmetiikka tuotteista ennen, mutta Jolie Boxin avulla onneks oon päässyt tutustumaan erilaisiin luonnonkosmetiikka tuotteisiin. Edelleen kuitenkin olen sitä mieltä, että ostan mielummin synteettistä kuin luonnonkosmea.

10. KÄYTÄTKÖ KASVOILLA AURINKOSUOJAA LÄPI VUODEN?

En vaikka todellakin pitäisi! Kerron päivästä toiseen asiakkaille aurinkosuojan tärkeydestä ja olen itse yleensä se joka palaa ensimmäisenä. Oon tosi huono käyttään aurinkosuojaa vaikka tiedostan sen, että sitä pitäis oikeesti käyttää.

lemon sorbet cleanser

11. KUORITKO KASVOJESI IHOA? KUINKA USEIN JA MILLÄ TUOTTEILLA?

Kuorin noin kaks kertaa kuukaudessa ja joskus useemmin jos tuntuu, että iho sitä tarvitsee. Mulla on käytössä millon mikäkin kasvojen kuorinta joten en taaskaan osaa sanoo mitään tiettyä! Haluisin sanoo tähän vielä, että älkää välttämättä kuoriko ihoa edes kerran viikossa tai varsinkaan päivittäin. Ihoa ei oikeasti tarvitse kuoria kuin kerran tai kaks kuukaudessa!

12. SUOSITKO IHONHOITOTUOTTEIDEN OSALTA ENEMMÄN EDULLISTA MARKETTIKOSMETIIKKAA, KALLIIMPAA SELEKTIIVISTÄ KOSMETIIKKAA VAI JOTAIN SILTÄ VÄLILTÄ?

Sanoisin, että jotain siltä väliltä.  Oon aina sanonut, että halvalla saa joskus ihan hyvääkin, mutta oon kuitenkin valmis myös maksaan toimivasta ja laadukkaasta tuotteesta enemmänkin.

13. KUINKA USEIN KÄYTÄT KASVONAAMIOITA?

Vähintään kerran viikossa, mutta joskus useamminkin. Kangasnaamioita saatan käyttää kerran tai kaks viikossa ja joskus jopa vielä useammin. Yleensä kun laitan kasvoille kasvanaamion niin laitan aina samana päivänä pois pestävän, kangasnaamion ja tyyliin yönaamion.

14. Viisi suosikkibrändiäsi ihonhoitoon liittyen?

The Ordinary, Ziaja, The Body Shop, Mizon ja Coxir ainakin tällä hetkellä. Mulla ei oikeastaan ole mitään tiettyjä brändejä mitä aina ostan uudelleen ja nämäkin saattaa aina muuttua sen mukaan mitä tuotteita on käytössä tällä hetkellä.

15. Kuinka monta tuotetta keskimäärin kuuluu aamun ihonhoitorutiiniisi?

Oon oppinut aiheuttamaan joka aamu itselleni niin hirveän kiireen, että ehdin putsaamaan kasvot nopeasti kasvovedellä ja laittamaan kosteusvoidetta.

The Body Shop Cactus Blossom

16. Kuinka monta tuotetta keskimäärin kuuluu illan ihonhoitorutiiniisi?

Kaks eri puhdistustuotetta, kasvovesi, kasvosuihke, seerumi, sy- voide ja  kasvovoide ainakin eli varmaan sitten minimissään seitsemän.

17. Käytätkö erillisiä naamioita esimerkiksi huulille tai silmänalusiholle?

Huulille en käytä mikäli kaapista niitä ei löydy, mutta sy- iholle käytän välillä aina omia naamioita. Mulla on tällä hetkellä käytössä Misolin Marine Hydrogel Eye Patchit joiiden viilentävään vaikutukseen oon ihan täysin ihastunu!

18. Käytkö kosmetologilla kasvohoidoissa? Jos käyt niin kuinka usein?

Kun on itse ammatiltaan kosmetologi niin kasvohoidossa ei tule juurikaan käytyä. Oon viimeksi ollit kasvohoidossa hoitolassa jossa työskentelin ja hoidon teki silloin työharjoittelia. Sitä ennen opiskelu aikoina omien luokkalaisten tekemissä kasvohoidossa. Suosittelen aina muita käymään hoidoissa, mutta kun itse tekee sitä työskeen niin ei tule oikein käytyä muilla hoidoissa.

19. Menetkö koskaan nukkumaan meikit naamassa?

En koskaan! En suostu menemään meikit naamassa nukkuun ees silloin, kun tulee viihteeltä! Mun mielestä on niin inhottavaa herätä meikit kasvoilla.

20. SUOSIKKISEERUMISI TÄLLÄ HETKELLÄ?

Coxir  Ultra Hyaluronic Ampoule ehdottomasti! Rakastan tuotteita joissa on hyaluronihappoa ja tässä seerumissa 40% on tiivistettyä hyaluronihappoa.

Kangasnaamio

21. PAHIN MOKA, MINKÄ IHONHOIDOSSA VOI MIELESTÄSI TEHDÄ?

Jättää iho kokonaan hoitamatta tai käyttää mitä ihmeellisiä tuotteita sen hoidossa. Nimim. tiedän ihmisiä jotka kuorii kasvojen ihon kuorintahanskoilla, poistaa kovettumat saksilla tai jotain muuta yhtä raffia. Ihonhoito ei kato hintaa ja mun mielestä jokainen pystyy satsaamaan itseensä sen verran, että hankkii pakolliset tuotteet eli esimerkiks puhdistuksen ja voiteen. Niillä pääsee hyvin alkuun.

22. KÄRSITKÖ JOSTAIN SELLAISESTA IHO-ONGELMASTA, MIKÄ SINUN PITÄÄ OTTAA HUOMIOON IHONHOITOTUOTTEITA VALITESSASI?

En oikeastaan. Atooppisen ihon takia mun kädet kuivuu ja halkeilee talvisin, että niihin tarvii kiinnittää huomiota mut ei juurikaan muuten.

23. PIDÄTKÖ KANGASNAAMIOISTA?

Kangasnaamiot on mun suosikkeja siks ettei niitä tarvi pestä pois!

24. REAGOIKO IHOSI KOSKAAN UUSIIN TUOTTEISIIN ESIM. ÄRSYYNTYMÄLLÄ, NÄPPYLÖILLÄ TAI MUULLA TAVOIN?

Mulla ei oo kovin herkkä iho joten ei reagoi. Yhdestä kasvoputsarista on noussut sellaista pientä näppylää joka ei mitenkään oireillut, mutta muuten kyllä ei oikeastaan koskaan oo tullut mitään.

25. VAIHTUVATKO IHONHOITOTUOTTEESI VUODENAJAN MUKAAN?

Ei oikeastaan vuodenajan mukaan, mutta en usein käytä tuotteita yhtä purkkia enempää ellei joku ole osoittautunut lyömättömäksi. Jos en kirjottaisi blogia niin minulla olisi varmasti yhdet ja tietyt tuotteet käytössä, mutta nyt kokoajan kun tutustuu uusiin niin mikään ei jää pidempään käyttöön.

Miten sinä vastaisit 25 Kysymykseen Ihonhoidosta?


Myös nämä voisivat kiinnostaa:

40 KYSYMYSTÄ KAUNEUDESTA

THIS OR THAT BLOGIHAASTE

MITÄ ON KARVANPOISTO JA ONKO SE NOLOA?

2 kommenttia

  1. Linda/Lipstick Love kirjoitti:

    Huippua kun säkin vastailit näihin! <3 Ihonpuhdistus on ehdottomasti mullekin se tärkein osa ihonhoitoa. Tuli tosta sun kommentista mieleen, kun lapsillekin aina opetat, että ihonpuhdistus on tärkein osa meikkaamista. Niin muistan vieläkin kun joskus nuorena/lapsena halusin ostaa meikkejä ja äiti sanoi, että omilla rahoilla ja ensin ostat puhdistusaineen niille meikille. Harmitti ihan sikana, kun en saanutkaan niitä meikkejä heti (kun ei rahat riittäneet) vaan ensin piti ostaa joku puhdistusaine enkä kokenut ollenkaan tarvitsevani sellaista 😀 Mutta hyvä, että äiti piti pintansa ja piti huolen, että jos niitä meikkejä ostaa ja käyttää niin on myös aineet, jolla ne saa pestyä pois.

    • Viivi Nurminen kirjoitti:

      Tää oli niin kiva haaste, että tähän oli pakko vastata! Suurin kiitos kuitenkin kuuluu sulle, kun oon tälläisen viittinyt tehdä <3 Mun mielestä sun äiti opetti juuri oikein <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.