Hae
Paletilla

Näin valehtelen somessa

Näin valehtelen somessa- blogihaaste on näkynyt nyt blogeissa ja Inka haastoi mut vastaamaan myös tähän haasteeseen. Vaikka tämä ehkä menee hieman ohi mun blogin aiheiden, on näihin haasteisiin jotenkin aina kiva vastailla normaalien postauksien ohessa. Sosiaalinen media vaikuttaa meihin ja siihen miten me siellä näyttäydytään muille. Miten itse siis valehtelen somessa?

Untitled

Menen niihin hotelleihin, ravintoloihin ja tapahtumiin, joiden tiedän olla some-ystävällisiä ja kaunista kuvattavaa.

Näin kauneusbloggaajana ei oikeastaan ole väliä missä ravintoloissa käy, sillä en oikeastaan taltioi kameran rullaan mun normaalia elämää. Mutta vastaan silti kyllä. Jos näen somessa jonkun kivan hotellin tai esimerkiksi ravintolan tulen todennäköisesti käymään siellä. Hyvänä esimerkkinä Hotelli Järvisydän jossa oltiin miehen kanssa juuri elokuun alussa! En olisi varmaan koskaan muuten mennyt sinne hotelliin ellei sitä olisi kehuttu sosiaalisessa mediassa!

Sisustan, teen kattauksen tai pukeudun niin, että niistä saa hyviä kuvia.

Kauneuden lisäksi mun muita suuria kiinnostuksen aiheita ovat sisustus ja pukeutuminen. Mutta en esimerkiksi juurikaan ota kotona sisustuksesta kuvia vaikka aihe kiinnostaakin. Tykkään vaatteista ja on kiva pukeutua myös muodikkaasti, mutta esimerkiksi vasta lähiaikoina olen innostunut asukuvista. Joten osittain kyllä.

En ota itsestäni kuvia, enkä Insta stories -videoita, joissa minulla ei ole meikkiä.

Yleensä kun otan kuvia tai Insta stories videoita olen täydessä meikissä, mutta kyllä voisin helposti tehdä samat ihan ilman meikkiä.

Untitled

Teen asioita ja kerron asioista blogissa, joiden tiedän tukevan omaa brändiäni.

Kyllä. Omasta brändistä en osaa sanoa, mutta esimerkiksi hotelli matkalla tuli räpsittyä tuotekuvia sillä niiden tunnelma oli täysin erilainen kuin mitä kotona saa otettua.

Käsittelen kuvat niin, että näytän kauniimmalle.

Kyllä. Lisään kuviin  valoisuutta, kirkkautta ja kontrastia. Myös kuvien lämpötilaa yleensä säädän kylmemmälle. Jos otan kuvan silmämeikistä blurraan ihoa ja korostan meikin sävyjä.

Silottelen elämääni somessa.

Kyllä. Vaikka itse kerron yleensä vai kosmetiikkaan tai kauneuteen liittyvistä asioista blogissa tai instassa niin ei tulisi mieleenkään välttämättä alkaa avautumaan omasta elämästä tänne. Vaikka avoimesti yleensä kerronkin asioista.

Kadun joitakin blogiyhteistöitäni.

En oikeastaan. Olen ottanut vastaan paljon sellaisia yhteistöitä mitkä sopivat tänne blogiin. Kerron tuotteista rehellisen mielipiteeni enkä hienostele siksi, että tuote olisi saatu.

Untitled

Bloggaajien elämä on glamourista.

Ei todellakaan ole. Bloggaaminen saattaa näyttää siltä, mutta tämä vie ensinnäkin todella paljon aikaa. Bloggaaminen näyttää myös ”ulkopuolisten” silmissä jotenkin negatiiviselta asialta.

Ajattelen hetket Instagram-kuvina.

Toisaalta kyllä. Ennen instagramiin julkaistiin kuvia suoraan puhelimen kamerarullasta ja päälle lyötiin instan omat filtterit. Nykyään kaikki miettii koko feedin kokonaisuutta, väriä ja yhteensopivuutta. Ja kyllä, teen tätä itsekkin. Kyllä kuvia ottaessa miettii, että jos sieltä löytyisi vaikka joku uusi insta kuva.

Seuraan Jodelia ja keskustelupalstoja sekä googlaan nimeni tasaisin väliajoin.

Seuraan paljon keskustelupalstoja ja Jodelia, mutta en siitä syystä että itse löytyisin sieltä. Välillä olen esimerkiksi googlannut blogin nimen jotta tiedän mitä sen alta löytyy ja mitä ihmiset etsivät.

Tutustun blogin/somen kautta ihmisiin, joiden toivon auttavan itseni kuuluisuuteen.

En todellakaan! Enkä ole tutustunut kauhean moneen ihmiseen edes sosiaalisen median tai blogin kautta.

Untitled

Haaste:

  • Kerro keneltä sait haasteen
  • Vastaa väittämiin
  • Lisää listaan yksi bloggaamista koskeva väittämä lisää ja vastaa myös siihen

(en keksinyt)

 • Haasta bloggaajia mukaan!

Niin moni on jo tehnyt tämän haasteen, mutta haastan kaikki ne jotka eivät tähän ole vielä vastanneet.

Koetko itse valehtelevasi somessa?

6 kommenttia

 1. Luksan Kalle kirjoitti:

  Ajatella, jos minun pitäisi istua päiväkaudet lukemassa näitä bloggaajien tyhjäntoimituksia. Milloin minä eläisi ihan ”omaa elämääni”!

 2. Inka Monola kirjoitti:

  Kiva kun toteutit tän <3

 3. Niina kirjoitti:

  Mielenkiintoinen postaus 🙂 Oli kivaa vaihtelua blogiin tälläinen postaus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.