Hae
Paletilla

5 helppoa vinkkiä säästämiseen, näillä vinkeillä onnistut varmasti

5 helppoa vinkkiä säästämiseen

Raha, yksi vaietuista salaisuuksista. Rahan käyttäjiä on monenlaisia sekä myös niistä puhujia. Osa ihmisistä ei halua sanoa sanaakaan omista raha-asioita kun taas toiset kertovat niistä avoimesti. Itse kuulun tuohon jälkimmäiseen sakkiin ja erityisesti jaksan aina puhua säästämisestä. En itse säästä mitään tiettyä asiaa varten, mutta mielestäni jokaisella pitäisi olla säästössä rahaa pahan päivän varalle. Elämässä varmasti tulee sellasia hetkiä vastaan, kun sille ylimääräiselle rahalle olisi käyttöä. Pesukone voi äkillisesti hajota, hammaslääkäriin on pakko mennä tai sitten on aika hankkia vaikka uusi sänky.

Kaikki ei tietenkään säästä rahaa vain pahan päivän varalle vaan johkin tiettyyn asiaan kuten esimerkiksi remonttiin, lomamatkaan tai omaan asuntoon. Itselleni kuitenkin säästäminen antaa tietynlaista taloudellista turvaa sillä tiedän, että jos jotain käy en jää tyhjän päälle. Säästäminen voi aluksi tuntua todella turhauttavalta sillä säästetty summa ei tunnu kasvavan millään. Loppuen lopuksi säästäminen on todella koukuttavaa sekä sen avulla pysyt hyvin kärryillä omista raha-asioistasi. Siitä inspiroituneena ajattelin jakaa 5 helppoa vinkkiä säästämiseen!

5 helppoa vinkkiä säästämiseen

1.Sama summa säästöön joka kuukausi

Tämä taitaa olla melkeimpä tunnetuin tapa laittaa säästöön rahaa. Palkkapäivänä on helppo siirtää joka aina sama summa säästöön, eikä ole väliä onko se 5€ vai 50€. Danske Bank kuitenkin esimerkiksi suosittelee, että 10% tuloista kannattaisi aina siirtää säästöön palkkapäivänä. Mielestäni kuitenkin summa kannattaa valita niin ettei vedä omaa raha tilannetta tiukille vain sen takia, että on pakko säästää vaan pitää säästöön laitettava summa järkevänä.  Jos on tulossa jokin kuluerä tai vaikka ulkomaanmatka mihin säästää niin kannattaa laskea kuinka paljon täytyy kuukaudessa säästää, että pääset tavoitteeseen.

2.Tilille jääneet rahat säästöön ennen seuraavaa palkkapäivää

Koska itselläni vaihtelee tulot todella paljon eikä joka kuukausi palkkapäivänä kilahda tilille tiettyä summaa olen kokenut hyväksi tavaksi siirtää päivää ennen palkkapäivää tilille jääneet rahat säästöön.  Tämä ei kuitenkaan ole se suosituin tapa sillä helposti se pankkitili näyttää nollaa ennen palkkapäivää. Jos tulot ovat vaihtelevat niin tällä tavalla ei pysty siirtämään palkkapäivänä liian isoa siivua sivuun ja sen takia syödä makaronia koko loppukuukauden. Tämä on itselleni ainakin hyvä tapa säästää sillä ylimääräinen summa joka on jäänyt edelliseltä kuulta ei polttele taskussa joten sitä ei tule käytettyä mihkään turhaan.

5 helppoa vinkkiä säästämiseen

3.Ylimääräiset käteiset säästöpossuun

Vaikka kauhean moni ei enää nosta käteistä automaatilta niin silti niitäkin ihmisiä vielä löytyy. Käteistä käyttäessä lompakkoon jää aina pyörimään esimerkiksi kolikoita joilla ei välttämättä pysty maksamaan pientäkään ostosta. Kaikkihan tietää sanonnan, että jopa muutaman sentin löytäminen on miljoonan alku. Jos ei miljoonan niin ainakin edes parin euron! Jos ostoksen jälkeen jää seteleitä kannattaa miettiä onko sille just nyt käyttöä tai saatko ostettua sillä jotain tarpeellista. Jos ei niin tipauta seteli säästöpossuun. Vuoden lopussa säästöpossussa voi olla sievoinen summa säästettynä.

4.Hilut säästöön pankkitililtä

Tämän tavan olen oppinut mieheltäni, että tilillä roikkuvia hiluja voi aina kuukauden aikana laittaa sivuun samanlailla kuin käteisenkin kanssa. Jos tilillä on vaikka 103,57€ rahaa kannattaa tuo 3,57 siirtää säästöön. Jokaisen ostoksen jälkeen noita muutamia euroja ei mielestäni kannata siirtää säästöön, mutta jo muutaman kerran jälkeen on voinut saada säästötilille muutaman kympin lisää siirrettyä.

5.Ylimääräiset rahat säästöön

Veronpalautukset, vesiennakosta tulleet palautukset tai vaikka bonukset kannattaa mielestäni siirtää sivuun mikäli niille ei ole juuri sillä hetkellä käyttöä. Jos ei koko summaa niin ainakin osa! Tällä tavalla olen itse saanut siirrettyä säästöön kerralla isompiakin summia.

5 helppoa vinkkiä säästämiseen

Nämä 5 helppoa vinkkiä säästämiseen on ihan älyttömän helppo toteuttaa eikä sitä varten tarvitse sen kummallisempia toimenpiteitä. Säästäminen on helppoa kun pitää mielessä sen, että älä osta kuin sen mitä oikeasti tarvitset. Kun vähentää turhia ostoksia ja käyttää rahaa harkiten on myös helpompi säästää. Pystyisin itsekin vielä vähentämään omia ostoksia ja turhia kulueriä jotka voisi laittaa säästöön, mutta mielestäni säästämisestä ei kannata aiheuttaa itselleen turhaa stressiä. Joinain kuukausina saa hyvin säästettyä rahaa, kun taas toisena kuukautena sinne säästöön ei saa laitettua euroakaan. Pääasia on kuitenkin se, että säästöstä löytyisi rahaa pahan päivän varalle.

Mitkä on sun vinkit säästämiseen tai säästätkö rahaa pahan päivän varalle?


Myös nämä voisivat kiinnostaa:

LUONKO ITSELLENI KIIREEN VAI OLENKO TOSIAAN NIIN KIIREINEN

IHONHOITO EI KATSO HINTAA

O’KEEFFE’S TEHOKKAITA IHONHOITOTUOTTEITA KOKO PERHEELLE

6 kommenttia

 1. Charming Nails kirjoitti:

  Mulla on säästötili ja just otin käyttöön S-pankin Säästäjän. Se laittaa jokaisesta pankkikorttiostoksesta jonkun euron sivuun, samaten bonukset ohjaan Säästäjään. Veronpalautukset mulla menee aina säästötilille. En säästä mitään erityistä varten mutta jos joku ehdottaa jotain reissua niin ei tarvii sanoa että ei mulla ole rahaa.
  Mullakin vaihtelee kk-tulot tosi paljon kun ei ole vielä vakaata työpaikkaa, tunnit vaihtelee kuukausittain. Se on vähän harmi kun joutuu elämään kädestä suuhun eikä tilillä kyllä ylimääräistä ole ennen tilipäivää. Yritän kuitenkin elää nuukasti ja sen mukaan mitä tilillä on. Tuleva joulu taas rokottaa mutta toivon että jatkossa saisin lisää työtunteja 🙂

  • Viivi Nurminen kirjoitti:

   Oon tainnut joskun kuullakkin tosta S-pankin säästäjästä. Mun mielestä just ihan älyttömän hyvä juttu sillä käytännössä säästät tietämättäs! Mulla on ihan sama juttu, että tulot voi vaihdella aika reilustikin niin sitä on oppinut pistämään sukan varteen ylimääräistä sillä yleensä sitä rahaa tarvis sinä kuukautena kun tili on ollut todella huono. Mä oon kans todella nuuka, mutta joskus sitä tulee tuhlattuakin 😀

 2. Ansku-Glitteri addikti kirjoitti:

  Hei tuo olikin hyvä vinkki, että tilille jääneet rahat ennen palkkapäivää säätöön! Toki joskus voi tulla isompia hankintoja, mutta noin muuten tuo toimii varmasti.

  Yksi ystäväni säästää niin, että hänellä on aina puskurirahasto päättämällään summalla, mihin ei saa koskea. Jos sieltä ottaa rahaa, se on seuraavan kuukauden aikana saatava sinne takaisin. Muuten rahaa ei saa ottaa. Sekin motivoi kun miettii että raha on palautettava sinne takaisin.

  • Viivi Nurminen kirjoitti:

   Se on toiminut itselläni loistavasti! Näin ei tarvitse määrittää mitään erityistä summaa säästöön laitettavaksi vaan se vähän niinkun määräytyy sun omien kulujen mukaan 🙂

   Mulla on vähän samanlainen tapa, että jos tarvitsen säästöstä rahaa täytyy mun saada se sama summa sinne takaisin. Mulla on myös tili joka kerryttää minimaalisen summan korkoa sekä sieltä on nostot rajoitettu kahteen kertaan kuukaudessa. Jo ensimmäisellä nostokerralla menetät korot siltä kuulta. Tää on myös yks apu olla koskematta tiliin vain ja ainoastaan silloin kun oikeesti tarvitsee.

 3. Linda/Lipstick Love kirjoitti:

  Mulla on ollut jo pitkään käytössä just toi, että ennen palkkapäivää siirtää ne tilille jääneet rahat säästötilille 🙂 Toki tulee sitä rahaa siirrettyä välillä jo heti palkkapäivänä, mutta toi toimii mulla paremmin, kun menot on välillä hieman epäsäännölliset 😀 Lomarahat ja veronpalautukset tulee myös laitettua aika pitkälti suoraan säästötilille, vaikka toki yleensä jotain pientä kivaa tulee niillä myös ostettuakin.

  Hyviä vinkkejä sulla tässä postauksessa!

  • Viivi Nurminen kirjoitti:

   Hei kiva kuulla, että joku muukin tekee niin 😀 Yleensä se on niin, että monet siirtää palkkapäivänä heti osuuden säästöön. Mä myös saatan säästää jos on tullut esimerkiksi normaalia isompi tili niin jo palkkapäivänä, mutta muuten aina vasta päivää ennen palkkapäivää. Sama juttu myös noiden veronpalautuksien ja muiden kanssa, että yleensä siirrän ne suoraan säästöön mut joskus niillä tulee ostettua joko jotain tarpeellista tai sitten sitä pientä kivaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *