Hae
Paletilla

Määritteleekö ikäsi sen mitä kosmetiikkatuotteita voit käyttää?

Anti age tai anti aging, toi ihana sana joka herättää ihmisissä niin paljon kysymyksiä. Kun puhutaan Anti age tuotteista niin ne mielletään helposti ryppyvoiteiksi ja vanhojen ihmisten tuotteiksi, mutta kenelle ne todellisuudessa sopivat? Onko kosmetiikkatuotteissa ikärajoitus vai miksi vain ”aikuiset” ihmiset saavat käyttää Anti age- tuotteita?

Untitled

Moni varmaan miettii ensimmäisen kappaleen luettuaan, että miks 22-vuotias kirjoittaa Anti age tuotteista, kun eihän se itse niitä vielä tarvitse. Ja tässä se jutun juoni piileekin! Minkä ikänen sun pitäisi olla, että voit käyttää kosmetiikatuotteita joilla on kiinteyttävän vaikutuksen lisäksi paljon muutakin hyviä ominaisuuksia? Sain inspiraation tähän postaukseen keskustellessani ystävieni kanssa kollageenijuomista myyvän naisen kanssa joka ensimmäisenä meidät nähtyään tokaisi, että en kyllä voi suositella näitä teille sillä olette niin nuoria. Kerroin tälle naiselle, että olen jo pitkän tovin käyttänyt esimerkiksi hyaluronihappoa ja välillä ihan kollageenia sisältäviä kosmetiikkatuotteita sillä ne ovat kaikista tehokkaimpia ainesosia kuivan ihon hoitoon. Tämän jälkeen sain aika mielenkiintoisen katseen ja kommentin, että mitähän ajattelit käyttää sitten kun oikeasti vanhana? Hauskintahan tässä on, että sisäisesti nautittava kollageeni toimii myös esimerkiksi hiuksiin, niveliin tai vaikka kynsiin. Tähän voi sanoa varmaan, että turha enää silloin pyllistää kun on jo housussa..

Untitled

Hyaluronihappo, kollageeni ja Q10

Esimerkiksi nämä kaikki on ainesosia joita usein löytyy niistä ”ryppyvoiteista”. Hyaluronihappoa löytyy ihmisen kudoksista luonnostaan ja sillä on kyky sitoa suuria määriä kosteutta itseensä. Vaikka hyaluronihappoa löytyy ihmiskehosta luonnostaankin niin vuosi vuodelta sen määrä vähänee mikä yleensä näkyy ihon kuivuutena ja veltostumisena. Kollageeni on proteiini ja se on ihon tärkein rakennusaine. Yhdessä hyaluronihapon kanssa kollageeni auttaa ihoa sekä kudoksia pysymään kosteutettuna. Kollageenin tuotanto valitettavasti hidastuu 25-vuotiaasta lähtien ja noin 40-vuotiaana kollageenin tuotanto on vähentynyt jo huomattavasti. Q10 esiintyy myös ihossa luontaisesti ja se tukee solujen uusiutumista sekä auttaa kollageenin tuotantoa.

Untitled

Näitä kaikkia kiinteyttäviä ainesosia joita löytyy kosmetiikkatuotteista, yhdistää yksi asia ja se on syy miksi itse niitä näin 22-vuotiaana käytän. Nimittäin ihon kosteutus! Palatakseni vielä tuohon naiseen joka heti kertoi, että emme todellakaan tarvitse kollageenia sisältävää tuotetta sillä sen tuotanko hidastuu vasta 25-vuotiaana niin kyllähän se on voinut hidastua vaikka jo 23 tai 24-vuotiaana. On toki tutkittu, että kollageenin tuotanto hidastuu tuossa iässä, mutta ottanee huomioon jokainen ihminen kun on vähän erilainen ja myös elintavat vaikuttavat näihin todella paljon. Käytännössä itse olen sitä mieltä, että olit vaikka sitten 20 tai 25 niin voit ihan hyvällä omalla tunnolla pitää ihon kollageeni tuotantoa yllä niitä sisältävillä tuotteilla. Eihän kukaan sano vaikka 50-vuotiaalle, että turha sun näitä enää on käyttää sillä vahinko on jo tapahtunut.

Untitled

Pienet juonteet ovat merkki iholla siitä, että se kaipaa kosteutusta ja sitä ilmenee myös nuorilla. Yksi gramma hyaluronihappoa pystyy sitomaan jopa 6 litraa vettä solujen väliin jolloin ihon kimmoisuus paranee. Se sopii siis yhtälailla kuivalle kuin elottomalle ja juonteikkaalle iholle. Näitä ainesosia voi löytyä muistakin tuotteista kuin vain niiden aikuisten ihmisten tuotteista ja niiden käyttöä ei todellakaan kannata pelätä. Sillä esimerkiksi hyaluronihappo on hyvä esimerkki siitä, että tuotteesta voi olla apua moneen! Hyvänä bonuksena näillä ainesosilla tulee tosiaan se kiinteytys mikä on rehellisesti sanottun parempi aloittaa liian aikaisin kuin liian myöhään.

Untitled

Älä aina valitse tuotteita ikäsi mukaan

Muutenkin kosmetiikkatuotteita on mielestäni turha luokitella eri ikäisille vaan kannattaakin selvittää mitä se iho kaipaa ja valita tuotteet sen mukaan. Olen tekstin myötä maininnut monta kertaa, että nämä kuuluisat anti age voiteet ovat paljon muutakin kuin ryppyvoiteita, miksi? Jos puhutaan vaikka kasvovoiteesta niin yleensä tämä aikuisille ihmisille suunnattu voide sisältää huomattavasti enemmän parempia ainesosia kuin tavalliset kasvovoiteet. Ne ovat yleensä täynnä antioksidantteja, kosteuttavia ja kirkastavia ainesosia, erilaisia vitamiineja sekä öljyjä. Näistä ainesosista nauttii kuiva, normaali, rasvainen tai ikääntyväkin iho! Älä siis aina valitse tuotteita ainoastaan ikäsi perusteella.

Untitled

En todellakaan itse pelkää ikääntymistä, ryppyjä tai vähän veltostunutta ihoa sillä se on elämää, mutta aion jatkossakin käyttää aikuisemmalle iholle tarkoitettuja tuotteita mikäli ne sisältää sellaisia ainesosia mitä ihoni kaipaa sillä hetkellä. Käyttämällä sitä ”aikuisille” suunnattua kollageenia tai vaikka hyaluronihappoa, edistät ihon hyvinvointia ja jopa ennalta ehkäiset ikääntymisen merkkejä iholla.

Onko iällä susta väliä kosmetiikkatuotteita käyttäessä?


Myös nämä voisivat kiinnostaa:

Kysy kosmetologilta – Vastaukset

Näillä vinkeillä taistelet kuivaa ihoa vastaan talven saapuessa

Kannattaako ostaa kosmetiikka joulukalenteri?

2 kommenttia

  1. Linda kirjoitti:

    Tosi mielenkiintoinen postaus taas kerran! Hyvää infoa ja uutta tietoa tuli tässä mullekin jonkin verran 🙂 Kuivaihoisena ne hyaluronihapon hyödyt on tullut huomattua monet kerrat ja nyt alkoi kiinnostaa myös kollageenia sisältävät tuotteet. Toki niitäkin on tullut käytettyä, mutten oo koskaan vartavasten esimerkiksi ostanut jotain tuotetta sen takia, että se sisältää kollageenia. Kävin heti etsimässä verkkokaupoista tota sun kuvissa näkyvää Mizonin tuotetta ja luulenpa että tilaan sen itselleni! Kuinka usein sä käytät tota? Ihan päivittäin vai harvemmin? 🙂

    • Viivi Nurminen kirjoitti:

      Kiitos Linda! Suosittelen kyllä testaamaan myös kollageenia sisältäviä tuotteita mikäli oot tykännyt hyaluronihapoistakin. Mä itse pyrin käyttämää ympäri vuoden hualyronihappoa, mutta näin talven tullen oon napannut kollageeninkin ihonhoitoon mukaan. Mizonin hyaluronihappo seerumi oli mulla viime talvena ja nyt tää kollageeni 🙂 Mä käytän kollageeni seerumia ihan päivittäin nyt talvella!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.