Hae
Paletilla

Minun ihonhoitorutiini

*Sisältää mainoslinkkejä

Kuvasin videota meidän Viivinka Youtube- kanavalle jossa kerroin mun ihonhoitorutiinista. Sitä kuvatessa tajusin etten ole koskaan avannut mun ihonhoitorutiinista mitään tänne blogin puolelle! Syy miksi en ole avannut ihonhoitorutiiniani ennen on se, että vaihtelen ja kokeilen jatkuvasti erilaisia tuotteita. Ajattelin kuitenkin avata ihonhoitorutiiniani niin etten keskity tuotteisiin jota käytän tällä hetkellä vaan kerron omia suosikkejani sekä siitä miten hoidan ihoani aamulla ja illalla. Ajatus postauksesta lähti myös siitä etten saanut mahtumaan videoon kaikkia informaatiota mitä olisin halunnut sanoa sen yhteydessä. Millainen on sitten mun ihonhoitorutiini?

Untitled

Ihonhoitorutiini aamuisin

Aamuisin mun ihonhoitorutiini on todella lyhyt sillä en oikeastaan tee muuta, kun pese kasvot vedellä ja jollakin miedosti puhdistavalla puhdistustuotteella tai esimerkiksi misellivedellä. Aamuisin kasvojenpuhdistuksen ei tarvitse olla mitenkään ihmeellinen sillä yön aikana iholle ei juurikaan tartu likaa tai epäpuhtauksia. Pesen kasvot miedosti aamuisin sillä ajatuksella, että sieltä saa pois kaikki ylimääräiset illalla laitetut tuotteet ja kasvot ovat puhtaat uusia tuotteita sekä meikkiä varten. Puhdistuksen jälkeen suihkautan kasvoille kasvosuihketta sekä laitan päivävoiteen joka soveltuu meikin alle käytettäväksi.

Untitled

Tällä hetkellä suosikki kasvosuihkeeni on ollut Aco Resque Mist joka sisältää antioksidanttina toimivaa C-vitamiinia. Suihkeessa on ihanan pehmeä sumu ja se on ollut loistava kosteuden tuoja kasvoille näin kesällä. Kasvosuihkeen jälkeen lisään kasvoille kosteusvoiteen ja omat suosikki voiteeni löytyvät korealaisesta kosmetiikasta. Uusi ihastukseni on ollut *Eyenlip Super Aqua Cream joka toimii meikin alla loistavasti. Eyenlipin kosteusvoide pelasti mun kuivan ihon sillä ennen tätä voidetta meikkipohjani näytti ihan hirveältä muutaman tunnin päästä laitosta. Yksi toinen suosikkini on ollut *My Clarins Re-Boost Refreshing Hydrating Cream joka on myös todella ihana voide, mutta ei sovellu sen geelimäisen koostumuksen takia niin hyvin meikin alle, varsinkaan jos sitä laittaa liikaa. Muuten se on todella kiva voide joka kosteuttaa ihoa todella hyvin. Joskus ennen meikkausta saatan myös käyttää turvotusta poistavia silmänympärysnaamioita ja yksi suosikki tuotteistani on ollut Misoli Maride Hydrogel Eye Patch. Misolin silmänympärysnaamio viilentää silmänympärysihoa sekä poistaa näin ollen tehokkaasti turvotusta.

ihonhoitorutiini

Ihonhoitorutiini iltaisin

Iltaisin mun ihonhoitorutiini on paljon laajempi kuin aamuisin ja voisi jopa sanoa, että 10- vaiheinen ihonhoitorutiini on lähellä sitä mitä pyrin toteuttaan joka ilta. 10- vaiheista ihonhoitorutiinia on tullut noudatettua vähän niin kuin vahingossa. Ennen mun ihonhoitorutiiniin kuului tasan yksi puhdistustuote, silloin tällöin kasvovesi ja kasvovoide, mutta tässä vuosien aikana tuo kolmikko on saanut rinnalleen muutaman muunkin tuotteen. Kaikki lähtee siitä kun putsaan silmämeikit tai pelkän ripsivärin joka ilta kaksifaasisella silmämeikinpoistoaineella. Pitkä aikainen silmämeikinpuhdistus suosikki on ollut *Lumenen Waterproof Biphase Eye & Lip Makeup Remover.

ihonhoitorutiini

Kaksoispuhdistus osana ihonhoitorutiinia

Kaksoispuhdistus on sellainen metodi josta en enää ikinä luovu! Olin itse aina sitä mieltä, että yhdellä tuotteella pitää lähtee kaikki meikit ja muut epäpuhtaudet kasvoilta sillä en todellakaan ala pesemään kasvojani moneen kertaan. Jokainen meistä tietää sen ettei sillä yhdellä tuotteella lähde oikeasti kaikki yhdellä pesu kerralla. Kun kaksoispuhdistus rantautui Suomeen en ollut ainoa joka sen tehokkuuteen ihastui. Öljymäisellä puhdistus tuotteella irtoaa kasvoilta paksut ja kestävät meikit, epäpuhtaudet, tali ja muu lika. Ihan mun all time favorite öljymäisiä putsareita on *The Skin House Lemon Sorbet sekä *Coxir Hyaluronic Cleansing Oil. Näistä kahdesta oma suosikkini on The Skin Housen sorbettimainen öljy putsari, mutta Coxirin hyaluronihappoa sisältävä öljy putsari on myös loistava! Nämä kaksi tuotetta on myös sellaisia mitä suosittelen aina muillekin.

Untitled

Tällä hetkellä käytössäni on ”ei niin hyvä” öljymäinen puhdistustuote joten olen ottanut kaksoispuhdistuksen ensimmäiseen vaiheeseen avuksi *konjac sienen. Konjac sieni on vedessä pehmentyvä sieni joka syväpuhdistaa, kuorii kevyesti sekä poistaa mustapäitä. Normaalisti käytän Konjac sientä muutaman kerran viikossa, mutta nyt kun käytössä on veteen liukeamaton öljymäinen puhdistus niin sienestä on öljymäisen puhdistustuotteet huuhtelussa apua. Öljymäisen puhdistustuotteen jälkeen pesen kasvot vesipohjaisella puhdistustuotteella joka on yleensä puhdistusvaahto tai geeli. Illalla puhdistuksen toisessa vaiheessa sekä aamuisin yksi suosikeista on ollut *The Body Shop Carrot Wash Energizing Face puhdistustuote.

Untitled

Tuotteiden kerrostaminen

Puhdistuksen jälkeen otan käyttöön kasvosuihkeen, tonerin, seerumin ja paksumman kosteusvoiteen. Kasvosuihkeena toimii tällä hetkellä jo aikaisemmin mainitsemani Acon Resque Mist. Kasvosuihkeen päälle lähden kerrostamaan toneria 1-3 kertaa ja tällä hetkellä suosikki tuotteena on ollut *Coxir Ultra Hyaluronic Toner.  Kyseesshän on kasvovesi jonka tarkoituksen on palauttaa ihon pH-arvo ja auttaa seuraavia tuotteita imeytymään paremmin, mutta käytän tuotetta vähän niin kuin kasvovetenä sekä hoitonesteenä.

Untitled

Kasvoveden ja hoitonesteen jälkeen levitän kasvoille hyaluronihappoa sisltävän seerumin. Hyaluronihappo on kuivan ihon paras kaveri joten sen takia hyaluronihappoa sisältävät tuotteet kuuluvat mun ihonhoitorutiiniin niin kesällä kuin talvellakin. Suosikki seerumeja on ollut *Coxir Ultra Hyaluronic Ampoule sekä *The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 seerumi. Kuorin kasvot kerran tai pari kuukaudessa joko hedelmähappoja tai rakeita sisältävällä kuorinnalla. Aina vähän sen mukaan mitä iho kaipaa sillä hetkellä.

Untitled

Tonerin sekä seerumin jälkeen käytän noin pari kertaa viikossa kangasnaamioita. Levitän kangasnaamioiden alle aina yllä olevat kaksi tuotetta sillä niiden vaikutus tehostuu kangasnaamioiden alla. Suosikki kangasnaamio merkkejä on Eyenlip, Holika Holika ja Mizon. Käytän myös silloin tällöin syväpuhdistavia savinaamioita. Syväpuhdistavat kasvonaamio suosikkini ovat The Body Shopin *Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask sekä *Japanese Matcha Tea Pollution Clearing Mask.

ihonhoitorutiini

Kosteutus isona osana ihonhoitorutiinia

Viimeisimpänä mutta ei vähäisempänä mun ihonhoitorutiiniin kuuluu kosteusvoide sekä silmänympärysvoide. Kosteusvoide suosikkini löytyvät korealaisesta kosmetiikasta niin kuin sanoinkin jo postauksen alussa. Korealaisen kosmetiikan voiteet ovat hinta- laatu suhteeltaan loistavia. Tällä hetkellä olen todennut hyväksi *Eyenlip Salmon Oil Intensive kasvovoiteen sekä *Eyenlip Snail All In One Repair kosteusvoiteen. Koodilla Paletilla saatte muuten -10% Beautyko.fi verkkokaupan valikoimasta.  Silmänympärysvoide kuuluu myös mun ihonhoitorutiiniin ja yksi suosikeistani on *Mizon Snail Repair Eye Cream. Mizonin sy-voide kesti käytössäni lähes vuoden joten vahva suositus kyseiselle silmänympärysvoiteelle.

Yllä olevasta videosta voit käydä kattomassa millainen mun ihonhoitorutiini on kokonaisuudessaan. Muista myös tilata meidän kanava mikäli haluat jatkossa nähä lisää juttua ihonhoidosta ja meikkauksesta!

Millainen on sun ihonhoitorutiini?


Myös nämä voisivat kiinnostaa:

UUSI KOREALAINEN KOSMETIIKKA BRÄNDI EYENLIP

THE BODY SHOP HEHKUVA IHO PORKKANALLA

IHONHOITO EI KATSO HINTAA

2 kommenttia

  1. Charming Nails kirjoitti:

    Ihania tuotteita ja tosi hyvänkuuloinen rutiini, sun iho onkin aina tosi hyvässä kunnossa 🙂

    • Viivi Nurminen kirjoitti:

      Kiitos Taina <3 Mulla on onneksi aika helppo iho jonka kanssa ei tarvitse kamppailla kuin kuivuudesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *