Hae
Paletilla

Tärkeimmät siveltimet silmämeikin tekoon

Untitled

Siveltimet. Ne meikkaajan tärkeimmät työvälineet! Oikeanlaiset siveltimet ovat onnistuneen meikin salaisuus ja meikkejä tekevän tärkein työväline. Aina painoitetaan, että kalliit ja laadukkaat siveltimet takaavat onnistuneen lopputuloksen, mutta onko asia tosiaan näin? Lainaten yhtä opettajaani, että taitava meikkaaja luo kauniin meikin vaikka vaahtomuoviaplikaattorilla.

Voin itse myöntää, että kyllä hyvät siveltimet antavat hyvän pohjan esimerkiksi erilaisten silmämeikkien tekoon, mutta tärkeämpänä pidän sitä mistä siveltimistä itse pidät. Hyvät ja laadukkaat siveltimet kuitenkin helpottaa vaikeasti käsiteltävien meikkituotteiden laittoa, mutta myös edullisemmillakin siveltimillä pääsee pitkälle. Postauksessa ei takerruta brändeihin tai merkkeihin jotka myy erilaisia siveltimiä vaan enemmän sitä millaisia ja minkä muotoisia siveltimiä meikkaajan olisi hyvä omistaa.

Untitled
Untitled

Häivytyssiveltimet

Häivytyssivellin on mielestäni tärkein sivellin minkä jokaisen pitäisi omistaa! Ei vain niiden jotka rakastavat tehdä silmämeikkejä vaan jokaisen! Hyvin häivytelty silmämeikki on aina kaunis kun taas silmämeikki jota ei ole häivytelty näyttää vain keskeneräiseltä. Markkinoilta löytyy todella erilaisia häivytyssiveltimiä eikä mikään muoto ole väärä. Itse tykkään käyttää pyöreäpäistä tai viistopäistä pehmeää häivytyssivellintä. Häivytyssiveltimellä luot vaikka koko silmämeikin yksinään ja siksi haluankin painottaa sen tärkeyttä silmämeikkien teossa!

Untitled
Untitled

Luomivärisivellin

Luomivärisivellin eli se sivellin millä laitat ja pakkaat luomiväriä luomelle. Toiset tykkäävät käyttää litteää, mutta pulleaa sivellintä luomivärin levitykseen liikkuvalle luomelle, mutta itse tykkään eniten käyttää litteitä luomivärisiveltimiä siihen hommaan. Luomivärisiveltimiä kannattaa olla erilaisia ja yhden silmämeikin teossa ainakin kaksi. Toisella levitetään tummaa sävyä ja toisella vaaleaa. Tavallisten luomivärien kiinnitykseen soveltuu tavallinen pehmeä sivellin, mutta hieman voidemaisen luomivärin levitykseen kannattaa hankkia kiinteämpi ja tiheämpi sivellin.

Untitled

Eri siveltimet alaluomelle

Alaluomelle kannattaa käyttää eri sivellintä varsinkin jos on pienet silmät kuten alle kirjoittaneella. Isot häivytyssiveltimet ja luomivärisiveltimet voivat levittää luomiväriä liian isolle alueelle jolloin alaluomen luomivärit valahtavat liian alas ja tekee katseesta väsyneen näköisen. Pieni luomivärisivellin tai kynämainen häivytyssivellin on alaluomelle paras sivellin.

Untitled

Silmämeikkin tekemiseen kannattaa joka kerta valita ainakin pari häivytyssivellintä ja kaksi luomivärisivellintä.  Luomivärisiveltimellä pakkaat luomiväriä luomelle ja häivytssiveltimellä häivytät meikin kauniiksi. Voin joskus tehdä postauksen eri brändien siveltimistä mitä kannattaa hankkia jos sille on vain kiinnostusta. Tämä oli pieni katsaus siihen millaisia siveltimiä yleensä itse käytän silmämeikkien teossa.

Käytätkö häivytyssivellintä silmämeikkien teossa?


Myös nämä voisivat kiinnostaa:

PUNERTAVA JUHLAMEIKKI BRONX COLORSIN ITSE KOOTTAVILLA LUOMIVÄRIPALETEILLA

TARTE SHAPE TAPE HYDRATING FOUNDATION

KYSY KOSMETOLOGILTA – VASTAUKSET

6 kommenttia

 1. Charming Nails kirjoitti:

  Ehdottomasti käytän 🙂 mulla on aina kaksi ns.häivytyssivellintä, toisella häivytän vaalean värin kanssa ja toisella teen banaaniv arjostuksen. Luomivärisiveltimiäkin on aina kaksi. Itse olen löytänyt suosikit kalliimmilta merkeiltä ja ne ovat sitten kestäneetkin vuosikausia, toisinkuin jotkut halpikset jotka saattaa heittää roskiin kun eivät toimi ;D

  • Viivi Nurminen kirjoitti:

   Onneksi moni käyttää nykyään häivytyssiveltimiä! Kunnon siveltimiin kannattaa kyllä panostaa jos haluaa, että ne toimii ja pysyy hyvinä vuosikausia! Olen itse pärjännyt myös halvempien siveltimien kanssa, mutta ymmärrän kyllä että huonot lähtee roskiin helposti 😉

 2. SariBP kirjoitti:

  Mäkin käytän häivytyssiveltimiä ahkeraan. Eipä taitaisi meikin teko muuten luontua.
  Merkkejä käytän ristiin rastiin; halpiksia ja vähän kalliimpia sulassa sovussa;)
  Sulla taitaa olla kuvissa mm. Sigman siveltimiä, ellen erehdy? Hyviltä näyttää!
  Ihanaa joulu Viivi<3

  • Viivi Nurminen kirjoitti:

   Häivytyssiveltimet on yleistynyt nykyyän todella paljon kun niitä saa monista sivellin pakkauksista 🙂 Mulla on sama juttu, että joukkoon mahtuu halvempia kuin sitten niitä kalliimpiakin siveltimiä. Sigmaa ei näistä kuvista löydy, sillä kuviin valikoitui ne halvemmat siveltimet 😉

   Ihanaa Joulua myös sinulle <3

 3. Linda/Lipstick Love kirjoitti:

  Siis joo, silmämeikkiä ei ilman häivytyssiveltimiä tehdä 😀 Ne on ehdottomasti ne, johon itsekin suosittelen kaikkia panostamaan. Liikkuvalle luomelle saa värin kyllä lisättyä helposti huonommallakin siveltimellä, mutta häivytyksessä kannattaa oikeasti panostaa kunnon siveltimiin.

  Mä käytän pääasiassa silmämeikkisiveltimien osalta Sigmaa, vaikka muiden sivellinten osalta suosinkin myös edullisempia brändejä. Toki halvempikin voi olla ihan yhtä hyvää, en sitä sano, mutta jotenkin mä oon vaan tykästynyt niin noihin Sigman silmämeikkisiveltimiin, etten osaa edes kaivata mitään muuta 😀

  Tee hei ihmeessä postaus eri brändien siveltimistä, mitä itse suosit! 🙂

  • Viivi Nurminen kirjoitti:

   Ei tehdäkkään, mutta tiedän ettei moni häivyttele luomivärejään. Häivyttelemättömiä silmämeikkejä näkee katukuvassakin ihan järkyttävän paljon! Hyvä häivytyssivellin antaa todella paljon anteeksi, mutta myös huonommalla pärjää mikäli vain jaksaa itse nähdä vaivaa lopputuloksen eteen. Suosittelen kuitenkin itse myös hankkimaan kunnon häivytyssiveltimen.

   Mulla on paljon erilaisia siveltimiä kalliimmista ihan halppis siveltimiin ja kaikilla oon kyllä pärjännyt. Sigman siveltimet ovat kyllä todella hyviä enkä ihmettele ollenkaan, ettet kaipaa juuri muita siveltimiä 🙂

   Täytyy joskus tehdä toi koostepostaus eri brändien sivelmitistä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.