Hae
Paletilla

Ihmisten kauheimmat ihonhoitorutiinit

Olen tässä vuosien saatossa kuullut ammattini puolesta jos jonkinlaisia ihonhoitorutiineita eikä niiden kaikkien pitäisi nähdä päivän valoa. Siitä inspiroituneena päätin koota ihmisten kauheimmat ihonhoitorutiinit yhteen ja kertoa miksei näin todellakaan pitäisi hoitaa ihoa. Suomalaiset ovat siinä mielessä hauskaa kansaa, nimittäin osan mielestä vesi on vanhin voitehista. Osa saattaa käyttää perusvoidetta päästä varpaisiin silloin tällöin ja osa taas oikeasti panostaa ihonhoitoon. Tämä postaus voisi toimia myös ajatuksella, älä todellakaan hoida ihoa näin!

kauheimmat ihonhoitorutiinit

Kovettumat leikataan saksilla

Sattuu oikein sieluun ajatella kun iho leikkaantuu irti saksien avustuksella. Älkää ikinä koskaan leikatko tai muutenkaan yrittäkö veistää kovettumia itse irti. Kosmetologilla tai jalkahoitajalla on tähän hommaan tarvittavat välineet. Kovettumia voi raspilla pehmentää ja osaan kovettumista riittää pelkkä raspaus silloin tällöin. Kauheimmat ihonhoitorutiinit eivät olisi mitään ellei tätä kertoisi.

Kuori ihoa jalkakuorinnalla

Kasvoille on AINA omat tuotteet ja jalkakuorinta on todennäköisesti kasvojen iholle aivan liian kuoriva. Myöskään jalkakuorinnan sisältämät ainesosat eivät ole välttämättä parhaimpia kasvojen ihon kuorintaan. Jos kasvot on pakko kuoria niin sekoittakaa vaikka öljyyn tai  hunajaan vaikka kahvinpuruja.

Kuori kasvoja vartalonkuorintahanskoilla

Rakas siskoni on kertonut mulle, että hän kuorii kuorintahanskoilla kasvoja ja ei suostu lopettamaan vaikka kuinka kerron ettei se ole hyvästä. Olen kuullut myös muutamilta asiakkailta, että kuorintahanskat on tehokkaimat kasvojen kuorimiseen ja ettei mikään tuote pysty samaan. Suosittelen etsimään kasvojen kuorinnan jossa on kuorivia partikkeleita jolloin tuote oikeasti kuorii ihoa tehokkaasti.

Huuliin jalkavoidetta

No miksei? Voide kun voide! Oikeesti ei kommentoitavaa.

kauheimmat ihonhoitorutiinit

Bebanthenia kasvoille kun se on niin kuiva

Bebanthen, tuo ihmisten rakastama ihme tuote jota voi käyttää joka paikkaan. Luulisi, että Bebanthenin rasvainen koostumus tuntuu maailman inhottavimmalta kasvoilla.

Atoopikko, kuori ihoa useammin

Monet ajattelee, että kun iho on halkeilevan kuiva ja se kuivuus näkyy ihossa, että sitä pitäisi kuoria useammin. Ihoa ei tarvitse kuoria kuin muutaman kerran kuukaudessa. Ei joka viikko, eikä todellakaan joka päivä.

Sama voide päästä varpaisiin

Voiteet on syystä kehitelty kasvoille, vartalolle, käsille, jaloille jne. eikä tässä asiassa ole oikotietä onneen. Markkinoilla on todella vähän tuotteita jotka sopisi käytettäväksi päästä varpaisiin. Kumpa olisikin niin kenenkään ei enää tarvitsisi käyttää kuin yhtä voidetta!

Kasvopesuna saippua + vesi

Tämä on varmasti yleisin tapa millä ihmiset pesevät kasvojaan ja voin kertoa, että pesin itsekin saippualla ja vedellä kasvot nuorempana. Saippua ja vesi ovat kuivattavin yhdistelmä mitä iholle voi käyttää. Mielummin vaikka pesee kasvot voiteella kuin saippualla.

Teepuuöljyä limakalvoille

Tämä on myös yksi kauheimmista jutuista mitä olen kuullut. Teepuuöljy taistelee epäpuhtauksia vastaan tehokkaasti, mutta se on myös antiseptinen aine. Olen kuullut, että jotkut naiset saattaa käyttää sitä limakalvoille. Ehkä pysäyttävin tieto oli se, kun netissä suositeltiin laitettavan teepuuöljyä tamponiin jotta hiivatulehdus lähtisi pois. Ei, älä käytä teepuuöljyä limakalvoilla vaan yksittäisillä epäpuhtauksilla kasvoissa.

kauheimmat ihonhoitorutiinit

Mitkä ovat kauheimmat ihonhoitorutiinit joita sinä olet kuullut? 


Myös nämä voisivat kiinnostaa:

TÄYDELLINEN LUOMIVÄRIPALETTI ARKEEN PHYSICIANS FORMULALTA

IHO RAKASTAA HAMPPUA

KOKEMUKSIA KULMIEN LAMINOINNISTA JA RIPSIEN KESTOTAIVUTUKSESTA

12 kommenttia

 1. Ellivelli kirjoitti:

  Mulla on ikuisuus-syylä jalkapohjassa jota taas tuhannetta kertaa koitan tappaa. Tällä kertaa jollai syövyttävällä, paksu iho lähtee sellasis könteis, että ihan on pakko käyttää saksia. Hangata sitä ei voi millää raspilla, leviää itiöt ja sattuu ja sen lisäksi kestäis ikuisuus hinkata niin paksu irto nahka siit. Niin kerta! 😀
  Oma kauhein kauneuden hoito niksi oli vuosia sitten laittaa Basironia (jos nyt nimen muistan oikein..) reilusti naamaan, että ei tuu näppyjä. Tuntui, että se ei toimi.. Kunnes toimi ja iho oli punane ja kuoriutui. Apuaaa!

  • Viivi Nurminen kirjoitti:

   Au au au! Mielummin antaa vaikka sen tippua itse, kun leikkaa saksilla irti 😀

 2. Linda/Lipstick Love kirjoitti:

  Tää sun postaus tuli kuin tilauksesta! Luin nimittäin just jonkun keskustelun, jossa nainen ihan kuvan kanssa näytti todella, todella kuivaa, hilseilevää ja jopa halkeilevaa ihoaan ja kyseli vinkkejä mitä voidetta sille olisi hyvä käyttää, kun mikään ei toimi. Taisipa hän mainita siinä vielä kuorivansa ja syväpuhdistavansa kasvoja + toki käyttävänsä sitten sitä kasvovoidetta. Ja suurin osa suositteli nimenomaan vaan jotain voidetta avuksi. Siis joo ensinnäkin siinä kunnossa oleva iho voisi hyötyä jo käynnistä ihotautilääkärin luona, mutta siis mua kummastuttaa kuinka vähän suomalaiset oikeesti käyttää seerumeita, kasvovesiä ym. kuivalle iholle tärkeitä tuotteita. Kun ei se pelkkä kasvovoide oikeesti välttämättä ole riittävä kuivan ihon kosteuttamiseen. Ja puistatti, kun sielläkin kehotettiin käyttämään just Bepanthenia tai kookosöljyä kasvovoiteena. Juu kyllä ne varmasti kosteuttaa, mutta noista ei kyllä kumpikaan taida olla mikään oikotie onneen kuivan ihon kanssa.. Mun käsittääkseni/kuulemani mukaan se kookosöljykin lähinnä tukkii ihoa, mutta voin olla väärässäkin?

  Kyllä jotkut siihen sitten kommentoi, ettei missään nimessä mitään syväpuhdistuksia tai kuorintoja vaan nimenomaan hellävaraiset puhdistustuotteet iholle ja sitten niitä kosteuttavia tuotteita päälle. Mutta joo, kauhistelen itse aika useinkin näissä nettikeskusteluissa noita ihmisten ihonhoitotottumuksia, kun naamaan lykätään vaikka ja mitä ihme tököttejä. Tai sitten ei laiteta mitään vaan pestään pelkän veden kanssa. En mäkään mikään ekspertti näissä asioissa ole, vaikka olenkin omaa ihoani oppinut hoitamaan mielestäni ihan hyvin, mutta siis maalaisjärjelläkin pääsee jo aika pitkälle. Ja se tuntuu olevan monella suomalaisella täysin hukassa, kun lukee noita sunkin esimerkkejä.

  Aloin melkein nauraa tolle, että teepuuöljyllä saisi hiivan pois 😀 Joo no, en mä sano etteikö sekin voisi sieltä mystisesti kadota, mutta jos siinä haluaa riskeerata sitten sen, että saa tilalle kaikenmaailman muut tulehdukset niin mikäs siinä!

  • Viivi Nurminen kirjoitti:

   Joo siis toi on niin yleistä, että jossain facebook ryhmissä kysellään apua ihonhoitoon, mut ne neuvot on aina tota luokkaa! Hirvittää aina itseäänkin lukea niitä. Eikä tarvitsekaan olla mikään ekspertti ihonhoidon suhteen sillä nykyään siitä löytyy tietoa vaikka mistä 🙂

 3. Inka Nitta kirjoitti:

  Vesi + saippua = Mun ihonhoitorutiini vielä muutama vuosi sitten. Pesun jälkeen päälle Nivean Softia ja thats it 😀

 4. Kosmetiikkakatri kirjoitti:

  jotenkin toi kohta bebanthenia jäi mieleen, ootko käyttänyt sitä koskaan? normaali bebanthen on todella ohut ja kevyt ja kuivuu ihan sekunteissa, käytän sitä tatuoinneille. sitten on punainen bebanthen ja bebanthen salva jotka ovat aivan super tönkköjä. toivottavasti tässä on ero 😀

  • Viivi Nurminen kirjoitti:

   Tarkoitin juuri salvaa joka on koostumukseltaan TODELLA paksua ja oletan, että myös tässä tapauksessa puhuttiin siitä 😀 Miellän itse Bebanthenin paksuksi, sillä en itse juurikaan koskaan ole käyttänyt sitä voidemaista versioo 😀 Mutta en kyllä välttämättä hoitaisi ihoa sillä kevyemmälläkään voiteella jatkuvasti.

 5. Kata kirjoitti:

  Hahaa, yks mun kaveri on just tämmönen, oltiin kerran yhdessä kaupoilla ja se ihmetteli mun ostamaa misellivettä ja paljasti pesevänsä naamansa käsisaippualla. Seuraavaksi sama tyyppi kysyi neuvoja kasvovoiteen ostamiseen kun hänen naamansa on niin kuiva.. niin oisko sillä saippuapesulla mitään tekemistä asian kanssa?? 😀

  • Viivi Nurminen kirjoitti:

   Tosi moni pesee kasvot pelkällä käsisaippualla! Saippua tosiaan jättää kasvot yleensä todella nihkeen tuntuiseksi joten ei ihme, että hän kaipaili apua voiteen ostamisessa 😀

 6. Ansku- Glitteri addikti kirjoitti:

  Ai kauhee apua mitä ihonhoito rutiineja ?? nauroin ääneen! Kyllä ihmiset keksii kaikenlaista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *