Hae
Paletilla

Kulmien kestovärjäys – kehykset kasvoille

Ripsien ja kulmien kestovärjäys on nopea, helppo ja edullinen tapa tuoda katsetta intensiivisemmäksi sekä luoda kasvoille kehykset. Kestovärit ripsissä ja varsinkin kulmissa nopeuttaa myös meikintekoa sekä saa kasvot näyttämään pirteimmiltä myös ilman meikkiä! Kestovärjäyksien kesto on noin 4 viikkoa riippuen aina ihmisestä. Moni on varmasti värjännyt ripset sekä kulmat kotona ja miettinyt miten kosmetologin tekemä kulmien ja ripsien värjäys eroaa kotona tehdystä. Kuluttajien ja ammattilaisten värit eroaa siinä määrin, että ammattilainen saa käyttää vahvempaa hapetetta eli vetypedoksidia ja yleensä värit ovat pigmenttisempiä sekä värejä löytyy huomattavasti enemmän. Ammattivärien vaikutus aika kulmilla on noin 3-5min halutusta tummuus asteesta riippuen ja ripsissä noin 15min. Kuluttajien värjäys paketeissa kulmien vaikutus aika on joissain ollut jopa 30min. Vaikka toki aina suosittelen ammattilaisen tekemiä värjäyksiä varsinkin ripsille, ajattelin jakaa miten itse värjään kulmat ammattilaisen näkökulmasta.

Tarvitset värjäämiseen:

– Vaseliinia

– Kulmavärin, hapetteen sekä pipetin mikäli hapete pullossa ei ole.

– 2 Sivellintä / Appelsiinipuutikun / Väripaketista tulleen värjäystikun

– Värjäys kipon sekä mielellään vesi kipon.

– Pumpulipuikkoja ja vanulappuja

Kulmien kestovärjäys

Ensimmäisessä vaiheessa kulmat putsataan, sillä väri tarttuu puhdistetuille kulmille huomattavasti paremmin. Jotta väriä saataisiin vain kulmakarvoille suojataan kulmakarvojen ympärys iho vaseliinin ja siveltimen avulla. Väri ei tartu vaseliinin läpi ihoon. Vaseliinin levittämiseen voi käyttää muutakin kuin sivellintä esimerkiksi pumpulipuikkoa. Vaseliinilla voidaan peittää ne karvat joita ei haluta värjätyiksi sekä muotoilla kulma haluttuun muotoon.

Kulmien kestovärjäys

Kulmien kestovärjäys

Puhdistuksen sekä vaseliinilla suojauksen jälkeen sekoitetaan väri. Ammattiväreissä väriä laitetaan noin 1-2cm kippoon sekä 4-6 tippaa hapetetta. Jotkut käyttää sekoitus suhdetta puolet ja puolet, mutta kannattaa olla tarkkana ettei koostumuksesta tule liian löysää. Koostumus mielellään enemmän kiinteää kuin vesimäistä. Sekoituksen jälkeen tuotetta levitetään siveltimen avulla kulmakarvoille. Kulmavärin levitys kannattaa aloittaa korkeimmasta kohdasta loppua kohden, jonka jälkeen väri levitetään vasta kulmakarvojen etuosaan. Tällä tekniikalla luodaan kulmille hieman kolmiulotteisuutta jossa kulman tummin osa on kulmakarvan lopussa ja vaalein edessä. Käyn värin levityksen jälkeen siistimäsä pumpulipuikolla yli menneet värit ja korjaamassa kulmien muodon. Tätä ei ole pakko tehdä sillä vaseliini on suojaamassa sitä varten ihoa.
Kulmien kestovärjäys
 Noin 1-3 minuutin päästä levityksestä voidaan kostealla vanulapulla poistaa väri kulmakarvojen etuosasta, riippuen siitä kuinka tummat kulmat halutaan. 4-5 minuutin jälkeen voidaan kulmaväri poistaa kokonaan. Jos väri näyttää liian vaalealta voi värjäyksen toistaa uudestaan.
Kulmien kestovärjäys
Ja tässä valmiit kulmakarvat. Kannattaa aina pitää mielessä, että ensiksi liian vaaleat kuin liian tummat. Väriä voidaan aina lisätä, mutta sitä ei pystytä poistamaan. Väriä tarttuu useimmilla ihoon aika vahvasti, mutta se haalenee muutamassa pesussa. Tähän yleensä vaikuttaa ihon kuivuus tai laajentuneet ihohuokoset. Värjäyksen jälkeen kulmat siistitään nyppien, vahaten tai sokeroiden. Itse joskus vahaan, jotta pienimmätkin karvat lähtevät ja ylläpidän vahausta nyppien. Kulmakarvat ei ole kaksoset vaan siskokset. Tämä kannattaa pitää mielessä touhutessa pinsettien kanssa!
Värjäätkö kulmasi itse vai käytkö ammattilaisella?

Myös nämä voisivat kiinnostaa:

40 KYSYMYSTÄ KAUNEUDESTA

8 kommenttia

 1. Maija / Kivipuuteri-kosmetiikkablogi kirjoitti:

  Kulmat luo kauniit kehykset kasvoille, ja tässäkin huomaa kuinka paremmin kulmat tulevat nyt esiin. Mulla on jo valmiiksi tummat kulmat, joten ne eivät tarvitse värjäystä, mutta etenkin alkupäästä kulmani kaipaavat puuteriväriä 🙂

 2. Viivi kirjoitti:

  Kestovärillähän voi tehdä esimerkiksi viivojakin, juuri esimerkiksi kulmien etuosaan 🙂 Ei aina tietenkään välttämättä tarvitse värjätä kokonaan kulmia! Mutta luonnostaan 'helpot' ja tummat kulmakarvat helpottavat niiden meikkaamista huomattavasti 🙂

 3. Charming Nails kirjoitti:

  Miten pitkään väri pysyy eli miten usein värjäät? Mulla on se ongelma että musta kestoväri ei pysy kuin 5 päivää, joudun siis pari kertaa viikossa värjäilemään…haluaisin tehokkaampia värejä kulmille 😛

 4. Viivi kirjoitti:

  Mä en värjää ihan jatkuvalla syötöllä vaan aina silloin tällöin. Mutta kulmissa mulla pysyy väri noin 3 viikkoo jonka jälkeen olisi jo suotavaa värjätä uudelleen mikäli haluaisi, että ylläpitää samaa väriä kuin alimmassa kuvassa. Apua! 5 päivää kuulostaa kyllä tosi vähältä! Oon kyllä kuullut, että kuluttajille myytävät värit ei pysy välttämättä niin hyvin kuin taas ammatti värit. Mutta pysyvyys ongelmat voi johtua esimerkiksi ihan omasta ihostakin tai karvan laadusta. Kannattaa kokeilla esimerkiks vaikka tummempaa väriä ja pidempää vaikutus aikaa, mutta faktahan on se ettei välttämättä kaikilla vaan värit pysy 🙁

 5. Niina kirjoitti:

  Mä en oo koskaan kotona värjännyt kulmia, pitääkin kokeilla! 🙂 Mulla tosin ei oo noin kivan mallisia kulmakarvoja kuin sulla 😀

 6. Viivi kirjoitti:

  Onneksi kulmien värjäys kotona on helppo homma 🙂 Mun kulmakarvat on vuosien mittaan kokenut jos jonkunlaista ulkomuotoa 😀

 7. Charming Nails kirjoitti:

  No siis pidän tunnin, niin että se jos värjää ihon. Värjää kulmatkin mutta kun se ei pysy…ja käytän jo tumminta eli mustaa. Siks mä haluisinkin noita ammattilaisvärejä kun nuo kaupan on ihan paskoja 😀

 8. Viivi kirjoitti:

  Ai kauhee, tunnin! 😀 Haha, et oo kyllä eka joka haukkuu noi kuluttaja värit!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.