Hae
Paletilla

Kysy kosmetologilta – Vastaukset + ARVONNAN VOITTAJA

Ihana Linda toteutti vähän aikaa sitten arvonnan yhteydessä kysymyspostauksen ja päätin toteuttaa saman sillä idea oli mahtava! Halusin kuitenkin toteuttaa postauksen niin, että kysymykset on kohdennettu juuri kosmetiikkaan ja kauneuteen. Tosi moni kysyi apua ihonhoitoon mikä oli positiivinen yllätys ja toivottavasti vastauksista on apua. Täytyy kuitenkin muistaa, että erilaisiin iho ”ongelmiin” on vaikea lähteä ehdottelemaan esimerkiksi tuotteita näkemättä ihoa. Olen vastannut kysymyksiin pitäen perus asiat mielessä ja mahdollisimman kattavasti. Tätä oli ihan älyttömän kiva toteuttaa ja voisin jatkossakin vastailla kysymyksiin kauneuteen ja kosmetiikkaan liittyen mikäli kiinnostusta riittää.  Postauksen lopussa julkistan ByNoor Violet Toning hiustenhoitotuotteiden arvonnan voittajan!

30DFCDE9-9E62-4670-9DB8-0F9C42088616

Onko aurinkosuojakertoimia hyvä käyttää myös talviaikaan? Esim. vaikka sisälletettynä meikkivoiteseen?

Suojakertoimia olisi todellakin hyvä käyttää myös talviaikaan! Itse suosin esimerkiksi päivävoiteita missä on suojakertoimet jo itsessään, mutta perus aurinkovoide on myös hyvä vaihtoehto. Sen voi halutessaan sekottaa voiteiseen tai laittaa suoraan iholle. Miksei myös meikkivoiteen sekaankin.

Olisiko sinulla ehdottaa jotain seerumia herkälle, kuivalle ja allergiselle iholle?

On vaikea näin äkkiseltään lähteä ehdottamaan seerumia herkälle, kuivalle ja helposti reagoivalle iholle näkemättä sitä edes. Markkinoilla on monia hyviä seerumeita. Itse suosin kuiva ihoisena seerumeita missä on laadukkaita raaka-aineita, hyaluronihappoa sekä muita ihoa kosteuttavia ainesosia. Helposti allergoiva iho vaikeuttaa hyvän seerumin löytämistä varmasti mikäli tiedossa ei ole jokin raaka-aine mille iho reagoi. Kannattaa ainakin esimerkiksi etsiä seerumi jossa on aloe veraa joka rauhottaa ihoa tai täysin hajustamaton tuote.

Onko tiedossasi esim. jotain allergiatestattua seerumia?

Aika moni kosmetiikkatuote on nykyään allergiatestattuja. Ikinä kuitenkaan ei voi olla varma sillä yleensä iho reaktiot johtuvat jostain tietystä raaka-aine allergiasta.

Untitled

Kuinka usein suosittelet kuorimaan kasvojen ihoa? Minulla sekaiho, ja nyt varsinkin huomannut epätasapainoa (hilseilyä jne).

Suosittelen kasvojen kuorintaa maksimissaan kerran viikossa vaikka olisikin sekaiho tai jopa rasvoittuva. Ihanteellinen kuorinta väli on lähes kuukausi. Sekaiho on yleensä pintakuiva ja nyt kylmien säiden ansiosta se varmasti on vielä kuivempi kuin kesällä. Kannattaa panostaa ihon kosteutukseen.

Onko kasvoöljy tehokas vaikka seerumin sijaan kasvoille käytettynä?

Kasvoöljy toimii seerumin tapaan. Kevyemmän seerumin voi vaihtaa näin talven tullen kasvoöljyyn, mutta kaikista järkevintä olisi kasvoveden jälkeen laittaa iholle seerumi, sen jälkeen kasvovoide ja ”lukita” tuotteet kasvoöljyllä lopuksi.

Parhaat tuotteet meikinpuhdistukseen?

Meikinpuhdistukseen parhaimmat tuotteet ovat ehdottomasti öljypohjaiset. Suosin itse kaksoispuhdistusta eli kasvot putsataan ensiksi öljypohjaisella kasvojenpuhdistus tuotteella tai meikinpuhdistus tuotteella jonka jälkeen kasvot vielä puhdistetaan maitomaisella tai vaikka vaahtomaisella putsarilla. Näin ollen iho on varmasti puhdas!

Lumenekasvosuihke2

Kasvoöljyehdotuksia kuivalle iholle?

Erilaisia kasvoöljyjä kuivalle iholle on todella paljon ja mieltymyksen meillä kaikilla on erilaiset. Itsellä on positiivisia kokemuksia esimerkiksi The Body Shopin Oils Of Life kasvoöljystä, Dermosilin kasvoöljystä ja muutamista muista. Olen kuitenkin kuullut hyvää esimerkiksi Mossan Vitamin Coctail öljystä jota olen itsekkin halunnut pitkään kokeilla.

Kuinka usein akneiho olisi hyvä kuoria?

Akneihoakaan ei kannata kuoria kokoajan joten kerta viikossa riittää kuorinnan olessa tehokas. Akne ihossakin täytyy muistaa pitää tasapaino eikä liika puhdistaminen ja kuoriminen ole sillekään hyväksi.

Miten pitää kuiva iho hyvässä kunnossa talvipakkasilla?

Kosteutusta, kosteutusta ja vielä kerran kosteutusta. Iho tarvitsee näin talven tullen paksumpia ja hoitavampia tuotteita joten ensimmäisenä kiinnittäisin niihin huomioon. Ihanan kevyet tuotteet voi unohtaa kaappiin ja hommata tilalle huomattavasti tuhdimpia ja kosteuttavampia tuotteita.

IMG_8559

Mistä olet ammentanut tieto-taitoa upeisiin Halloween -meikkeihisi?

Olen kosmetologiksi opiskellessani käynyt maskeeraukseen liittyvän kurssin, mutta suurinosa tietotaitoudesta tulee kokeilemalla sekä seuraamalla muita. Maskeeraus ei ole rakettitiedettä ja kokeilemalla omia rajojaan sekä luovuudella pääsee pitkälle!

Onko totta että jos ihoa rasvaa jatkuvasti, se ei enää kosteuta itse itseään?

Ei ole totta. Iho voi tottua johonkin voiteeseen jonka jälkeen se ei tunnu yhtään niin tehokkaalta kun ostotilanteessa. Ihoa voi rasvata jatkuvasti pelkäämättä sitä, että se ei muka enään kosteuttaisi itseään.

Hyvä, kohtuu edullinen tuote silmämeikin puhdistukseen?

Itse tykkään Lumenen kaksifaasisesta silmämeikin puhdistustuotteesta tällä hetkellä ja se on myös kohtuu edullinen. Kaksifaasiset ja öljypohjaiset puhdistustuotteet ovat yleensä tehokkaimpia silmämeikin puhdistuksessa joten kannattaa kääntyä niiden puoleen. Markkinoilla on monia hyviä ja kohtuu edullisia tuotteita joista täytyy vain löytää itselle sopivin.

garnierrespons3

Mitä mieltä / kokemuksia palashampoosta? Itse kokeilin ekaa kertaa tänä aamuna ja jäi vähän tahmea olo hiuksiin..

Mulla ei ole kokemuksia palashampoista, mutta olen itsekkin ollut niistä todella kiinnostunut. Niistä on paljon ristiriitaisia mielipiteitä sillä jotkut vannovat niiden nimeen, mutta toiset taas ei tykkää yhtään. Mulla esimerkiksi jää tahmea olo hiuksiin luonnonmukaisista hiustenpesutuotteista.

Minuakin kiinnostaisi oletko testannut ja mitä mieltä olet palashampoista? Itse käytin jokin aika sitten säännöllisesti mutta tuntui että väri (hiukseni ovat siis värjätyt) haalistui hiuksissa nopeammin.

Edellisessä kysymyksessä juuri vastasin ettei itselläni ole oikeastaan tietoa palashampoista. Palasaippuat on pesutehokkuudeltaan paljon pesevämpiä kuin esimerkiksi suihkugeelit joten uskoisin, että tuo haalistuminen johtuu juuri palashampoon pesu tehokkuudesta. Se on paljon pesevämpi joten värikin haalistuu nopeammin.

058EA087-985C-4B99-8A3B-C3BD22151F11

Kun on lopettanut e-pillerit ja kasvoihin on ilmestynyt aknea sen jälkeen hormoniepätasapainon takia, voinko millään voiteilla tai toimenpiteillä parantaa sitä, vai pitääkö vaan odottaa, että kehoon tulee taas tasapaino?

Hormonaaliset iho-ongelmat on kinkkisiä eikä niihin välttämättä löydy aina apua. Muuten kuin odottamatta, että keho pääsee tasapainoon takaisin. Voit kokeilla esimerkiksi hieman puhdistavia kasvojenpesu tuotteita, mutta muista myös kosteuttaa ihoa. Mikäli ongelmat jatkuu kannattaa kääntyä suoraan ihotautilääkärin puoleen.

Mikä on lempikasvovoiteesi talvella?

Vaihtelen todella paljon kasvovoiteita läpi vuoden eikä mulla oikeastaan ole sitä the kasvovoidetta. Paksummat kasvovoiteet on ehdottomasti talvella parempia kuin ohuet ja kevyet.

Miten hoidan rasvoittuvaa mutta pintakuivaa ihoa?

Kyseessä on siis todennäköisesti sekaiho. Sekaihon hoitaminen on hankalaa ja siihen on vaikea löytää sopivia tuotteita heti. Näin talvella kuitenkin kannattaa kiinnittää huomiota pintakuivuuden hoitamiseen eli kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Kosteuttavien tuotteiden kaveriksi voi valita täsmä tuotteita rasvoittuvuuden hoitoon.

2D51528C-ED46-46AF-82EC-2A3945EFA41F

Mitä mieltä olet kasvojen ns. kaksoispuhdistuksesta? Käytätkö itse kyseistä menetelmää?

Käytän todellakin itsekkin kaksoispuhdistusta ja suosittelen sitä kyllä kaikille muillekin. Öljymäisellä puhdistustuotteella iholta lähtee varmasti kaikki meikit ja muut epäpuhtaudet kun taas maitomainen tai vaikka vaahtomainen puhdistustuote puhdistaa loputkin liat. Kaksoispuhdistuksen ansiosta iho on varmasti puhdas ja voi hyvin.

Onko tuossa hiusöljyssä alkoholia? Kampaajani on sanonut että hiusöljy kannattaa ostaa aina lasipullossa sillä silloin se ei vaadi säilyäkseen alkoholia aineosaksi, onko tuo bynoorin muovinen putilo? Tai tiedätkö sen säilyvyydestä, olisi mielenkiintoista kuulla sun ajatuksia tähän.

Ainakaan incilistaa tutkiessani en löytänyt mitään alkoholiin viittavaa ByNoorin hiusöljyssä. ByNoorin purkki on muovinen ja tuote ei sisällä alkoholia joten silloin sanoisin, että hyvin säilyy myös muovipullossa ilman alkoholia. Purkin kyljessä lukee, että tuote säilyy 12kk avattuna.

Kysyisin pintakuivan ihon hoidosta mitä tuotteita suosittelisit.

Pintakuiva ihohan ei ole itsessään mikään ihotyyppi vaan voi olla esimerkiksi normaali iho jossa on pintakuivuutta. Pintakuivaa ihoa kannattaa hoitaa samanlailla kun kuivaakin. Näin ollen kosteutus ehdottomasti oltava kunnossa.

jeffree2

Mikä on lempikosmetiikka tuotteesi kautta aikojen?

Apua mikä kysymys! En kyllä osaa sanoa vain yhtä kosmetiikkatuotetta joka olisi suosikkini kautta aikojen.

Muakin kiinnostaa toi nyt tällä hetkellä paljon hypetetty kaksivaiheinen ihonpuhdistus…Ajatteletko, että siitä on jotakin merkittävää hyötyä iholle, vai onko nyt vain sellainen uusi esille noussut trendijuttu?

Osittain on varmasti iso trendijuttu, mutta en usko että se on noussut pinnalle vain sen takia. Kaksoispuhdistus on tehokas puhdistustapa iholle niin kuin tuolla ylemmässäkin kysymyksessä vastasin.

Mikä on sun suosikki huulipuna?

Mä en oikeestaan käytä normaaleja huulipunia vaan enemmänkin nestemäisiä matta huulipunia. Niistä sanoisin, että Jeffree Starin Liquid Lipstickit ja The Body Shopin Matte Lip Liquidit on mun suosikkeja.

marcanthony5

Minkälaisia puhdistustuotteita suosittelisit todella öljyisen, mutta kuitenkin pintakuivan akneihon puhdistukseen/hoitoon?

Suosittelisin ehkä kasvojen puhdistukseen puhdistavia puhdistustuotteita jotka ovat juuri suunniteltu rasvoittuvalle/akneiholle. Pintakuivuuteen hakisin avun todella hoitavista tuotteista kuten kasvovoiteesta, seerumista ym.

Miten ruukaat hemmotella ihoasi?

Mä itse usein hemmottelen itseäni vapaa päivinä. Käyn pitkässä suihkussa jossa käytän ihania suihkutuotteita ja kuorin vartaloníhon perusteellisesti. Sen jälkeen laittelen kasvoille erilaisia kasvonaamioita perä jälkeen. Tämä on aika sellanen perus itsensä hemmottelu hetki kosmetiikalla 😀

Pintakuivalle iholle jotain hoitovinkkejä.

Niin kuin tuolla aikaisemmassa kommentissa vastasin niin pintakuiva iho ei ole ihotyyppi, joten on näin näkemättä vaikea sanoa onko kyse sekaihosta vai esimerkiksi normaalista ihosta jossa on hieman pintakuivuutta. Pintakuivuutta kuitenkin kannattaa hoitaa kosteuttavilla voiteilla, seerumeilla yms.

Suosikkituotteesi hiustenhoidossa?

Näihin on todella vaikea vastata. Mä en oikeastaan missään kosmetiikkatuotteessa käytä aina vain sitä yhtä tiettyä ja samaa, mutta Tresemmen hiustenhoitotuotteita oon käyttänyt todella paljon.

Untitled

ByNoor Violet Toning hiustenhoitotuotteiden voittaja on Helenaidam! Onnea voitosta!


Myös nämä voisivat kiinnostaa:

Näillä vinkeillä taistelet kuivaa ihoa vastaan talven saapuessa

Loppuneet kosmetiikkatuotteet – Lokakuu 2018

Kannattaako ostaa kosmetiikka joulukalenteri?

2 kommenttia

  1. Linda kirjoitti:

    Näitä sun vastauksia oli hurjan mielenkiintoista lukea! Kaksoispuhdistuksen nimeen vannon mäkin enkä enää osaisi puhdistaa ihoa muulla tavalla. Mulla se ainakin vaikuttaa ihan selkeesti siihen, kuinka hyvin iho puhdistuu ja meikit lähtee pois. Joskus aiemmin yhden putsarin kanssa sen riittämättömyyden huomasi ihan jo siitä, kun esimerkiksi kasvovesilappuun jäi vielä runsaasti meikkijämiä. Nykyään ei oo siitä enää pelkoa ja oma ihokin voi selkeesti paremmin, kun ne meikit ja liat puhdistaa kasvoilta huolellisesti 🙂

    • Viivi Nurminen kirjoitti:

      Kiva kuulla, että mun vastauksia oli kiva lukea 🙂 Haluaisin ehdottomasti toteuttaa tän tyylisiä postauksia lisää sillä näihin oli itsekkin todella kiva vastailla. Oon huomannut saman, että yhdellä putsarilla ei yleensä lähe kaikki tuotteet joten siks toi kaksoispuhdistus on super hyvä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.