Hae
Paletilla

Klassikkomainen tuote vuosien takaa – Kakkumascara Joe Blascolta

kakkumascara

Sitä saa taas, nimittäin kakkumascaraa! Kakkumascarat ovat olleet hitti tuotteita vuosia sitten ja edelleen lähes viikottain törmään kosmetiikkamyyjänä kysymykseen, että löytyykö myynnistä kakkumascaraa? Kakkumascaroita hakee huomattavasti itseäni vanhemmat naiset, jotka ovat vuosia luottaneet kakkumascaran voimaan. Kakkumascara on itselleni täysin tuntematon tuote, mutta ilmeisemmin sen tehokkuuteen luottaa moni.

Tiesittekö, että kakkumascarat kehitettiin 1920-luvulla? Kyseessä on siis todella vanha kosmetiikkatuote joka vuosien saatossa katosi myynnistä meikkihyllyiltä. Nyt kuitenkin moni brändi on tuonut kakkumascarat uudelleen markkinoille. Yksi näistä brändeistä on Joe Blasco! Kakkumascarassa väri on kiinteässä pannussa kiinni kakkumaiseen tapaan josta pakkauksesta löytyvällä ripsiharjalla harjataan väriä ja viedään ripsiin. Lopputuloksena pitäisi olla näyttävä ja tuuhea lopputulos.

Kakkumascara

Vaikka itselleni kakkumascara on tuiki tuntematon meikkituote niin hihkuin samaan aikaan innostuksesta kuin kauhusta kokeilla tuota kulttimaista tuotetta. Ennen vanhaan ripsiharja kasteltiin kuolalla, sillä sen ansiosta tuotetta tuli reilummin harjaan ja näin lopputulos oli kuulemma näyttävämpi. Lieneekö tässä syy, että kakkumascaran kokeileminen samaan aikaan innostutti, että kauhistutti?

Joe Blascon klassikkomainen kakkumascara lupaa erittäin pitkäkestoisen lopputuloksen sekä tuuheat ja näyttävät ripset. Kakkumascarahan ei ole pelkkä mascara vaan samalla tuotteella saa tehtyä vaikka myös rajaukset! Ei muuta kuin ripsiharja veden alle ja kokeilemaan, että onko tämä klassikkomainen kakkumascara todella niin hyvä mitä monet ovat kehuneet ja toivoneet takaisin markkinoille!

Kakkumascara

Kakkumascaralla näyttävät ja tuuheat ripset?

Pelon sekaisin tuntein kastoin ripsiharjan veden alle ja lähdin saavuttelemaan niitä näyttäviä sekä tuuheita ripsiä mihin kakkumascaroiden pitäisi pystyä. Ensimmäisenä kiinnitin huomiota siihen, että ripsiharjaan tarttuu väriä todella vähän kerrallaan eikä väri kerrostunut ripsiin muutaman kerran laitoin jälkeenkään. Mulla on luonnostaan todella ohuet ja mitään sanomattomat ripset, mutta sanottakoon ettei ripseni ollut ikinä käyttänyt näin onnettomilta miltä kakkumascaran laiton jälkeen! Vaikka näyttäviä ja tuuheita ripsiä en kakkumascaralla saanutkaan aikaan niin pysyvyys on verrattavissa tavalliseen ripsiväriin. Onnettomat ripset voivat johtua siitä, että itselläni on pientä kankeutta käyttää kakkumascaroita. Nestemäisen koostumuksen ansiosta kakkumascaralla saa varmasti tehtyä rajaukset!

Jos ripsivärien sanotaan olevan epähygieenisempia meikkituotteita mitä markkinoilta löytyy ja niiden käyttöikä rajoittuu kolmeen kuukauteen, niin miten on kakkumascaroiden laita? Itseäni lähinnä hirvittää tuo avonainen pakkaus josta erillisellä ripsiharjalla harjataan väriä irti ja tuotetta laitetaan siitä suoraan silmille. Harja täytyy pestä jokaisen käyttökerran jälkeen ja jos haluaisi pitää bakteerit loitolla niin käytännössä harja pitäisi huuhtaista ja pestä jokaisen vedon jälkeen. Omassa käytössähän tämä ei juurikaan haittaa, mutta samanlailla kaikki lika kiinnittyy kakkumaiseen muotoon kuin kulkeutuu sinne ripsiväri purkkiin. Tätä asiaa miettiessä ostan mielummin tavallisen ripsivärin joka jo melkein kuivuu kolmen kuukauden ajassa kuin heitän roskiin varmasti melko koskemattoman näköisen kakkumascaran jossa tuotetta riittäisi vielä pitkän aikaa.

Kakkumascara

Oli todella hauska päästä tutustumaan kakkumascaroiden maailmaan, sillä jatkuvasti niitä kysellään! Toivottavasti monet kakkumascaroihin luottaneet ihmiset saavat tiedon siitä, että näitä klassikkomaisia kakkumascaroita on jälleen saatavilla. Tiedän, että monet ovat nuoruudessaan päässy tutustumaan kakkumascaroihin joten kertokaa onko teissä kakkumascaroiden käyttäjiä vai oletko meikkauksen alottaneena tutustunut jo tavalliseen ripsiväriin!

*Tuote saatu blogin kautta

Onko kakkumascarat itsellesi tuttuja tuotteita nuoruudesta vai oletko käyttänyt alusta asti tavallista ripsiväriä?


Nämä voisivat myös kiinnostaa:

Tuliko meistä Lancômen Monsieur Big Mascaran kanssa match?

Mitä meikkituotteita käytän päivittäin?

Vertailussa: Makeup Revolution & Tarte Shape Tape peiteaineet

4 kommenttia

 1. SariBP kirjoitti:

  Mä olen aloittanut esiteininä ripsivärin käytön juuri kakkumascaralla… tämä tapahtui siis 60-70 lukujen taitteessa;) Silloin ei muistaakseni juurikaan ollut nykyisen kaltaisia ripsivärejä, joten ei ollut oikein vaihtoehtojakaan. itse en kyllä käyttäisi enää kakkumascaraa juuri mainitsemistasi syistä: minusta se on todellakin epähygieeninen verrattuna tuubimascaraa, jossa myös on omat ongelmansa säilyyvyyden yms. kannalta. Kakkumascaraa joutuu aika kauan tahkoamaan ripsiin, että saa väriä ja tuuheutta, joten kyllä normimascara (vähän huonompikin) hoitaa homman paremmin. Mä aloitin muistaakseni Ricilsin ja Arcancilin kakkumascaroilla (näitä merkkejä ei ole enää ollut myynnissä pitkään, pitkään aikaan).

  Olipa hauska nostalgiapostaus. Ehkä joku kaipaa kakkumascaroita, mutta minä en!

  • Viivi Nurminen kirjoitti:

   Varmasti moni sinun ikäluokkaa oleva on kokenut kakkumascaroiden ihmeellisen maailman, mutta nykypäivänä juuri kukaan ei tiedä edes mikä on kakkumascara!

   Epähygieenisuus sekä todella mitään sanomaton lopputulos kyllä pisti mietityttään tuotteen toimivuudessa, mutta kiva kuulla ettei se välttämättä ollut kiinni vain alku kankeudesta vaan tuotetta todella joutuisi työstämään ripsille!

   Toivotaan kuitenkin, että vaikka kakkumascarat ei meitä ihastuta niin ne jotka tätä tuotetta on markkinoille kaivannut niin myös löytää sen 🙂

 2. Linda kirjoitti:

  Mä en ollut tällaisesta kuullutkaan ennen kuin näin sun Instakuvan tästä tuotteesta 😀 Mä sain vähän aikaa sitten Ben Nyen kakkueyelinerin ja aloin heti miettiä voisiko se toimia myös ripsissä, jos joskus jaksaisi testata sitä erillisen ripsiharjan kanssa! Eyelinerina se toimii tosi hyvin ja sillä saa kauniit rajaukset 🙂 Tosin mä vaadin ripsarilta todella, todella paljon eikä toi sun kuvailema lopputulos kyllä ihan vastaa sitä, mitä itse haen 😀 Kiva kuitenkin, että markkinoille tuodaan takaisin tällaisia vanhoja tuotteita, jos niille kerran on kysyntää!

  • Viivi Nurminen kirjoitti:

   Uskon, että kakkueyeliner sopii ripsiin yhtä hyvin kuin kakkumascara eyelineriksikin 🙂

   Lopputulos oli kyllä mielenkiintoinen ja moni huonompikin ripsiväri hoitaa homman jopa paremmin.

   Oon samaa mieltä siitä, että onneksi vanhoja hyviä tuotteita tuodaan takaisin markkinoille mikäli niille vain riittää kysyntää 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.