Hae
Paletilla

Lomautus vei voimat

Kun sain tietää lomautuksesta päätin, että nyt jos koskaan on aikaa tehdä niitä asioita mihin ei ole pystynyt panostamaan 100% aikaisemmin. Toisin kuitenkin kävi, sillä näiden ensimmäisien viikkojen aikana lomautus on enemmänkin vienyt voimiani kuin antanut niitä lisää. Tänään pamahtaa neljä viikkoa täyteen lomautettuna ja tämän neljän viikon aikana olen avannut tietokoneen vain muutamaan otteeseen. Olen hoitanut tietokoneella vain pakolliset asiat ja vihdoista viimein neljän viikon tauon jälkeen myös julkaistua postauksen pitkästä aikaa tänne blogin puolelle.

korona lomautus

Sallin itselleni muutaman päivän lepoa, mutta tieto siitä ettei mitään ole pakko tehdä nyt, veti itseäni enemmän sohvan nurkkaan viltin kanssa makaamaan. Eikä tämä todellakaan ollut sitä mitä halusin koko lomautuksen ajan tehdä. Normaalisti pyrin tekemään paljon asioita päivän aikana ja turhaudun kotona makaamiseen hetkessä, mutta nyt kun kaikki tekeminen pitäisi laittaa minimiin niin tuntuu siltä kuin matto olisi vedetty jalkojen alta.

Ruutuaikani puhelimessa on huidellut yli 12h, mikä on mielestäni jo ihan sairasta.

Olen kirjaimellisesti neljän viikon aikana lukittautunut kotiin ja jopa ajatus ulos happihyppelylle lähtemisestä on kuulostanut enemmän vastemieliseltä kuin hyvältä idealta. Olen tämän neljän viikon aikana käynyt ulkoilemassa lenkin muodossa ainoastaan kolme kertaa vaikka kelit ovat olleet suurimmaksi osaksi todella upeita. Muut liikkumiset ovat rajoittuneet lähinnä ruokakauppaan. Lomautus on myös nostanut ruutuaikani puhelimessa yli 12h, mikä on mielestäni jo ihan sairasta.

korona lomautus

Kun ei ole pakko tehdä mitään, niin sillon sitä ei myöskään tee. Makuuhuoneen lattialla on odottanut mitä ihanempia kosmetiikka juttuja mistä haluaisin teille kirjottaa, mutta en kahteen ensimmäiseen viikkoon vilkaissutkaan niihin. Asunnossa on edelleen viimeisteltäviä seiniä sekä yksi huone piti rempata vielä kokonaan pinnoiltaan lomautuksen aikana, mutta niidenkään tekeminen loppuun ei ole inspiroinut. Mielummin olen maannut sohvalla ja antanut kaiken tämän epätietoisuuden ottaa itsestäni vallan.

4 viikkoa lomautuksesta

Lähes neljä viikkoa myöhemmin sain ensimmäistä kertaa inspiraatiota kirjoittamiseen ja kaiken muun loppuun tekemiseen. Pikku makuuhuoneen lattia on vaihdettu ja olen jopa meikannut useaan otteeseen. Sisustus inspiraatio on palannut ja olo on muutenkin pirteämpi. Oliko nuo edelliset kolme viikkoa jolloin en tehnyt juuri mitään kuitenkaan tarpeelliset? Ei, mutta luulen että juuri nyt tarvitsin ne. Oikeastaan oli pitkästä aikaa ihanaa vain olla, sillä en edes muista koska olisin elämässäni pysähtynyt noin totaalisesti.

Seuraa Instagramissa paletillaviivi


Myös nämä voisivat kiinnostaa:

KORONAN EI PITÄNYT KOSKETTAA ITSEÄNI

MAKUUHUONEEN SISUSTUSUNELMIA

LUONKO ITSELLENI KIIREEN VAI OLENKO TOSIAAN NIIN KIIREINEN

4 kommenttia

 1. Noora/prettyawesome kirjoitti:

  Ymmärrän hyvin mistä puhut <3 Vaikka en lomautettuna olekaan ollut niin harkan siirryttyä syksyyn ja kaiken opiskeluun liittyvän siirryttyä verkkoon olen ollut jotenkin täysin lamaantunut. Pitäisi tehdä vaikka mitä ja haluakin olisi, mutta jotenkin en oo saanut juuri mitään aikaiseksi. Mutta ollaan armollisia itsellemme <3 Välillä sellanen täyspysähtyminen tekee ihan hyvää ja tulee tarpeeseen. Aurinkoista loppuviikkoa Viivi <3

  • Viivi Nurminen kirjoitti:

   Ihanaa, että joku muukin potee samaa ongelmaa. Ongelmana on juuri tuo ettei saa mitään aikaiseksi vaikka mieli tekis tehdä vaikka ja mitä! Olen antanut itselleni luvan pysähtyä nyt kun siihen on mahdollisuus, mutta eniten vaan turhauttaa just se ettei mitään muka voi tehdä 😀 Ihanaa loppuviikkoa Noora myös sinne <3

 2. Linda/Lipstick Love kirjoitti:

  Mä voisin kuvitella, ettei ollut ollenkaan huono vaihtoehto vain olla tekemättä käytännössä mitään, kun jokainen kuitenkin tarvitsee joskus sitä akkujen lataamista. Toki erittäin kurjaa, että se tapahtui sulla nyt lomauttamisen takia, mutta jos asiaa koittaa ajatella positiivisesti niin ainakin sait hetkeksi pysähtyä kunnolla aloillesi ja olla 🙂 Mä odottelen kaihoisasti jo elokuussa häämöttävää kesälomaa, mutta tuntuu että siihen on vielä pieni ikuisuus 😀 En kuitenkaan valita, sillä tunnen olevani myös oikeesti tosi etuoikeutettu, että työskentelen alalla, mistä ei varmasti työt tällaisena aikana lopu. Vaikkakin sitten ollaan jatkuvasti koronapotilaiden ja -epäilyjen kanssa tekemisissä niin ainakin töitä riittää.

  • Viivi Nurminen kirjoitti:

   Juuri näin! Tunsin aluksi syyllisyyttä siitä ettei ollut motivaatiota tai jaksamista tehdä yhtään mitään, mutta ajateltuani asiaa eri kantilta niin tälläinen totaali pysähdys taisi tulla enemmän kuin tarpeen.

   Oot kyllä lomasi ansainnut vaikka siihen vielä onkin aikaa! Te teette juuri nyt niin tärkeää työtä kaikesta altistumisesta huolimatta <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.