Hae
Paletilla

Koronan ei pitänyt koskettaa itseäni

Koronan ei pitänyt koskettaa itseäni tai ainakin sen verran itsekkäästi ajattelin silloin, kun siitä ensimmäisen kerran kuulin. Vielä sen jälkeenkin, kun korona levisi tänne meille Suomeen ajattelin, ettei siihen tulisi sairastumaan kauhean moni. Ajatusmaailmani siis koko koronasta oli pitkään aika hällä väliä, kuten monella muullakin, mutta tilanteen räjähtäessä käsiin alkoi myös oma ajatusmaailma hieman muuttumaan. Nyt ollaan kuitenkin siinä pisteessä, että tulen saamaan todennäköisesti lomautuslapun kouraan lähipäivinä sekä itsestäni tuntuu tekopyhältä kirjoitella esimerkiksi kauneudesta mun sosiaalisen median kanavissa.

En kuitenkaan ajatellut, että 24-vuotiaana saisin kaupanalalla työskennellessä lomautuslapun käteen.

En halunnut ottaa kantaa koko koronaan, mutta nyt oma huoli omasta taloudesta pisti ajattelemaan asiaa uudestaan. Kauppakeskuksessa työskennellessä tämän koronan huomasi ensimmäisenä, sillä ne kirjaimellisesti tyhjentyivät muutamassa päivässä. Ymmärrän siis todella hyvin miksi liikkeitä suljetaan, sillä kaikkien myynnit ovat tippuneet todella radikaalisti. Tällä hetkellä yritykset maksavat työntekijöilleen enemmän palkkaa kuin itse yritys tienaa joten yksinkertaisesti se ei ole kannattavaa. En kuitenkaan ajatellut, että 24-vuotiaana saisin kaupanalalla työskennellessä lomautuslapun käteen. Jos ei lomautusta tule niin ainakin jotain tapahtuu tunneille.

Korona mietteitä

Saako koronan aikaan iloita pienistä asioista?

Toisinaan myös tuntuu tekopyhältä kirjottaa blogissa ihanista kosmetiikka ja kauneus jutuista, omasta elämästä tai jopa remontoinnista mikä on itselleni todella ajankohtainen aihe, kun maailman tilanne on tällä hetkellä tämä. Mutta sitten taas toisaalta tekisi mieli sanoa ihmisille, ettei koronan aikana ole kielletty vaikka hemmottelemasta itseään. Tällä hetkellä monella meistä on aikaa tehdä niitä asioita mitä ei ole ehtinyt ehkä ennen tekemään. Oli se sitten meikkaaminen tai vaikka uusien villasukkien tekeminen.

Vaikka itselläni on tällä hetkellä pieni pelko omasta taloudesta niin tiedän, että tulen kyllä pärjäämään. Itseäni kuitenkin kauhistuttaa alkava paperisota ja toisinaan en edes tiedä mistä paikasta pitäisi aloittaa. Myös käsittelyajat ovat pieni kysymysmerkki, sillä Suomessa on tällä hetkellä varmasti muutama muukin jonossa odottamassa ansiosidonnaisia sun muita etuuksia. Viime vuonna toitotin itselleni, että vuosi 2020 tulee olemaan ehkä se elämäni vuosi, mutta tässä tilanteessa saa haaveet siirtää kyllä hetkeksi sivuun.

korona mietteitä

Tästä kyllä selvitään kunhan vain kaikki noudattaisivat valtion antamia määräyksiä. Yritän itse ainakin asennoitua näin pandemia aikana ja ehkä lomautettuna siihen, että nyt voin tehdä niitä asioita mitä en ole ehtinyt muuten tekemään. Meillä on upeat lenkkimaastot uuden kodin vieressä joten sinne on välillä hyvä paeta omia ajatuksiaan jos ne meinaa karata käsistä. Kotona on remontti kesken joten ehdin varmasti viimeistelemään kotia mikäli lopullinen päätös lomautuksesta tulee. Olin myös suunnitellut blogiin paljon uusia juttuja nyt kevään ja kesän ajalle joten varmasti myös ehdin viimeistelemään ne!

On lähes käsittämätöntä, että maailman tilanne on tällä hetkellä tämä. En olisi koskaan ajatellut, että oman elämäni aikana joutuisin kokemaan tälläistä. Nyt jokainen meistä varmasti tarvitsee jonkinlaista tukea joten muistakaa pitää yhtä. Tukekaa pieniä Suomalaisia yrittäjiä ja toivokaa, että tää korona tilanne olisi pian ohi. Näin aoin ainakin itse tehdä.

Onko korona vaikuttanut teidän elämään? 


O’KEEFFE’S WORKING HANDS KÄSIVOIDE ERITTÄIN KUIVILLE JA HALKEILEVILLE KÄSILLE

MAKUUHUONEEN SISUSTUSUNELMIA

SUPER FOODIA HIUKSILLE – GARNIER FRUCTIS HAIR FOOD TUOTEPERHE

2 kommenttia

 1. Linda/Lipstick Love kirjoitti:

  Paljon tsemppiä sulle<3 Tää tilanne on kyllä kamala monellakin tavoin ja mä olen kuullut, kuinka bloggaajia/somevaikuttajia on arvosteltu ja kritisoitu siitä, että jatketaan "kuin mitään ei olisi tapahtunut". Ymmärrän hyvin, että kaikki bloggaajat esim. eivät tällä hetkellä pysty tai halua kirjoittaa kuin ennen ja jokainen tekee niin kuin itsestä parhaalta tuntuu. Silti musta tuntuu pahalta kuulla, että mäkin olen jonkun mielestä itsekäs ja huono ihminen, kun kirjoittelen kevyestä kauneushömpästä, vaikka maailmalla ja Suomessa vallitsee näin kamala tilanne. Mun mielestä syyllistäminen ei tässä kohtaa auta ketään eikä sen luulisi myöskään helpottavan kenenkään oloa, mutta mistäs sitä tietää.

  Mulla itselläni siis on esimerkiksi se tilanne, että työskentelen sairaalassa hoitajana ja työmäärä lisääntyy koko ajan, ylitöitä kertyy ja olen joutunut näkemään, miten pelkkä koronavirusepäily potilaalla vaikuttaa omaan työhöni, eikä nyt varsinaisesti mitenkään positiivisella tavalla. Mä itse henkilökohtaisesti tarvitsen ja kaipaan tällä hetkellä elämääni myös sitä kivaa sisältöä ja parhaiten saan itse toteutettua sitä jatkamalla bloggaamista, joka on mulle tärkeä harrastus. Ikävää, että se tekee musta jonkun toisen silmissä itsekkään, välinpitämättömän ja pahan ihmisen, kun se ei missään nimessä tarkoita, etteikö mua kiinnostaisi. Mua on pakko kiinnostaa ihan jo työni puolesta.

  Mulla on myös lähipiirissä ihmisiä, jotka ovat jo saaneet tai tulevat todennäköisesti saamaan sen lomautuslapun käteensä. Kaikki sympatiat ja empatiat siis teitä kohtaan, jotka olette vastaavanlaisessa tilanteessa<3 Mä en uskalla edes miettiä mitä tää kaikki tekee Suomen taloudelle ja yksittäisille ihmisille, joiden toimeentulo ja työpaikat ovat vaarassa..

  • Viivi Nurminen kirjoitti:

   Kiitos Linda <3 Tää tilanne on ollut kyllä kieltämättä aika ennennäkemätön ja sellainen, että ei olisi kyllä ikinä uskonut. Oon samaa mieltä, että tässä tilanteessa siitä kauneushömpästä kirjottaminen ja puhuminen vaan lieventää sitä omaa ahdistusta tämän maailman menon suhteen. En itsekään todellakaan halua lopettaa siitä kirjoittamista vaikka tilanne on tämä vaan jotenkin itselleni tuli sellainen tunne, että onko se oikeutettua.

   Ihan älyttömän isot propsit teille sairaala työntekijöille! Teette ihan mahtavaa työtä ja toivottavasti myös teidän arvostus nousee tässä kohtaa. Uskon, että tällä hetkellä teillä on rankemmat työolot kuin monella muulla. Kyllä tästä selvitään <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *