Hae
Paletilla

Step By Step – Minun arkimeikkini

Arkimeikki. Mikä luokitellaan arkimeikiksi? Mulla ainakin henkilökohtaisesti arkimeikki voi olla pelkkä meikkipohja, kulmakarvat ja ripsiväri. Niin kuin varmasti monellakin muullakin kiireisinä arki aamuina. Mutta sen lisäksi mun arkimeikki voi olla vaikka tummaa puhuva silmämeikki korostuksia ja varjostuksia myöden. Tässä kuitenkin arkimeikki jota olen jo pitkään tehnyt silloin, kun meikkaamiseen jää hieman enemmän aikaa, mutta ei kuitenkaan tunteja.

Mun arkimeikin kulmakiviä on aina kestävä ja hyvännäköinen meikkipohja. Hyvällä meikkipohjalla saa loppupeleissä koko meikin jo näyttämään hyvältä. Tässä meikissä on käytetty Estee Lauderin Double Wear meikkivoidetta johon voi luottaa niin arkimeikissä kuin juhlameikissäkin. Peiteaineena toimii luotto MAC:in Pro Longwear, jonka kanssa saa peittävyyttä, mutta myös vaalean sävyn ansiosta valoa silmien alle. Tämä kaksikko on kiinnitetty Laura Mercierin Translucent puuterilla.

Korostus, varjostus ja poskipuna kuuluu arkimeikkiini päivittäin. Varjostuksien tekemiseen olen käyttänyt tällä hetkellä Essencen Get Picture Ready Contouring palettia, sillä siinä on hyvä kylmään menevä ruskea sävy. Mary-Lou Manizer on älyttömän hyvä highlight, jota vois myös käyttää luomivärinäkin. Poskipunana toimi tässä meikissä Essencen Matt Touch Blush sävyssä 10 Peach Me Up! Poskipuna sävyissä käytän aina melko persikkaisia sävyjä, sillä ne tuovat vaalealle iholle hyvin luonnollista sävyä.

Kulmakarvat, koko meikin salaisuus. Mun kulmakarvat on kokeneet varmasti jokaisen ulkomuodon, mitkä vaan on ollut ’muodissa’ tässä vuosien aikana. On ollut viiva kulmakarvat, siittiö kulmakarvat ja tottakai tummimmalla ruskeella tehdyt mitä vaan on lyötänyt. Kulmakarvat on aina ollut mulle ne mitkä teen, mikäli johonkin täytyy lähteä. En aina, mutta melko usein. Sipasu värillistä kulmageeliäkin tekee jo ihmeitä. Koska kulmakarvat tekevät kasvoille raamit ja silmämeikkikään ei näytä miltään jos kulmakarvat ei ole niin sanotusti mintissä. Tässä meikissä on käytetty Essencen Superlast Eyebrow Pomade kynällä ja Nyxin Tinted Brow kulmageelillä. Pääosin mulla on Essencen kynän tilalla Anastasia Beverly Hillsin Dipbrow pomade, mutta oon nyt tykännyt käyttää kyniä kulmakarvojen tekemiseen.

Luomivärejä mulla on päivittäin vähintään yksi ja se on ihon sävyinen vaalea luomiväri. Mutta jos aikaa jää hieman enemmän silmämeikille olen tehnyt nyt usein tämän kyseisen silmämeikin. Paletti vaan saattaa vaihtua, mutta periaate on sama. Nyxin Ultimate luomiväripaletti sävyssä Warm Neutrals on älyttömän hyviä neutraaleja luomivärejä, joita usein käytän arkimeikeissä.

Vaikka todella harvoin seuraan värioppia silmämeikkejä tehdessä, mutta lämpimät hieman oranssiin taittavat luomivärit tuovat vihreän sinisiä silmiä enemmän esille. Liikkuvalla luomella on siis hieman persikkainen sävy ja luomivaossa ja ulkonurkassa lämmin ruskea. Ripsissä Essencen The False Lashes ripsiväri. Alaripsissä en käytä ripsiväriä kuin irtoripsien kanssa.

Huulet kuuluvat nykyään myös arkimeikkiini. Ennen kun meikkasin saatoin laittaa huulille kivan sävyisen huulipunan, mutta astuessani ovesta ulos olin jo pyyhkinyt sen pois ja korvannut huulipunan huulirasvalla. En ennen vain tuntenut oloa kotoisaksi huulipunissa vaikka nykyään niitä tulee käytettyä päivittäin. Matta huulilakat sekä huulikiillot ovat suosikkejani. Matta huulilakat siitä syystä, että ne pysyvät pitkään huulilla kulumatta ja huulikiilloilla saa nopeasti viimeisteltyä koko meikin. Nudet sekä oman huulen sävyiset punat ja kiillot on mun suosikkeja arkena. Tässä käytetty The Body Shopin Matte Lip Liquid sävyssä Vienna Tulip on päätynyt useasti huulille arkena. Meikki kiinnitetty Avonin Make Up Setting Spraylla.

 
Millainen on sinun arkimeikkisi?

7 kommenttia

 1. Kosmetiikan suurkuluttaja kirjoitti:

  Tuota Essencen kulmakynää pitäisi kyllä ehdottomasti testata! Jos siitä saisi vieläkin edullisemman vaihtoehdon kulmakynille :p Tuota Nyxin palettia olen katsellut jo pidemmän aikaa mutta jostain syystä en ole vielä hankkinut! Omaan arkimeikkiin kuuluu tällä hetkellä: Miss Beauty Londonin Perfect Base Face Primer, L'oréal Infallible 24H- Matte meikkivoide, Mac Pro Longwear peiteaine, Soap & Glory puuteri ja bronzer, Nyx kulmakynä, Anastasian brow gel (jolle etsin ehdottomasti edullisemman vaihtoehdon!), Macin rajauskynä, BH:n Shaaanxo paletti silmille ja usein huulillekkin tai sitten huulirasva tai huuliöljy!

 2. Charming Nails kirjoitti:

  Kaunis ja sinua pukeva arkimeikki, et kyllä tarvitse enempää "pakkelia" 🙂

 3. Niina kirjoitti:

  Sulla on kaunis arkimeikki! <3 Oli myös kiva kun kerroit mitä kaikkia meikkejä käytät 🙂 Mäkin käytän paljon Essenceä sekä Nyxiä.

 4. Viivi kirjoitti:

  Toi Essencen kulmakynä on muuten tosi hyvä, mutta siitä irtoo sellasta putua kun tekee kulmia! Onneks se saa kuitenkin siveltimellä huiskittua pois.

  Nyxin paletti on kyllä ostamisen arvoinen kun toimii arkena, mutta sillä pystyy myös tekemään vahvemmankin silmämeikin! 🙂

  Kokeile Anastasian tilalla tuota Nyxin kulmageeliä tai Essencen kulmageeliä mikäli haet edullisempaa!

 5. Viivi kirjoitti:

  Varmasti monien arkimeikki on melko samanlainen 🙂 Mä pyrin myös vaihtelemaan päivittäin/viikoittain tuotteita, jotta kaikkia tulisi käytettyä!

  Kokeile matta huulilakkoja, ne on ollut asiakaspalvelutyössä mun ehdottomia lemppareita! Niitä ei tarvitse kokoajan korjailla!

  Kiitos paljon Tuuli<3

 6. Viivi kirjoitti:

  Kiitos! Melko kevyellä pakkeli kerroksella pärjää 😉

 7. Viivi kirjoitti:

  Kiitos<3 Yllätyin itsekkin siitä, että käytin paljon Nyxiä sekä Essenceä! Ei sitä ole tillut edes ajatelleeks mitä merkkiä käyttää suhkot paljon 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.