Hae
Paletilla

Onko oikeaa tai väärää tapaa meikata?

Monet varmasti miettii, että minkä värinen luomiväri on sopiva esimerkiksi vihreille silmille tai millaisia sävyjä ylipäätään pitäisi käyttää jotta ne tulisivat parhaiten esille. Itse kosmetiikkamyyjänä työskennellessä törmään päivittäin kysymyksiin, että no mikä sävy sopii juuri mulle. Meikkauksessa on paljon oikeita ja vääriä tapoja, mutta itse olen aina ollut sitä mieltä ettei niitä kannata miettiä liikaa. Moni asia näyttää yleensä hyvältä silloin, kun se tuntuu itsestä hyvältä. Monet ovat varmasti törmänneet keskusteluihin ja tutoriaaleihin missä kehotetaan käyttämään silmille vastavärejä tai siihen ettei aikuisemman naisen kannata käyttää helmiäistä luomilla, sillä se korostaa ryppyjä. Smoky eye meikin kanssa ei kannata käyttää vahvaa tai värikästä huulimeikkiä tai taas toistepäin, jos huulet ovat kirkkaan punaiset niin luomivärien pitäisi olla neutraalit. Miksi meidän pitäisi miettiä, että onko oikeaa tai väärää tapaa meikata?

Onko oikeaa tai väärää tapaa meikata

Jotkut tavat meikata on vain todella vanhanaikaisia

On paljon erilaisia tapoja meikata, mutta omasta mielestäni jotkut tavat ovat vaan todella vanhanaikaisia. Miksi meidän kaikkien pitäisi meikata ”sääntöjen” mukaan? En itse ole koskaan noudattanut näitä ohjeita, sillä käytän esimerkiksi luomilla ihan mitä vaan sävyjä, kunhan ne vain tuntuu itsestä hyvältä. Smoky eye meikin kanssa käytän aina vähän värikkäämpää huulipunaa, sillä tumma väri tekee kasvoista elottoman näköiset ja millä muullakaan sitä piristää kuin huulipunalla tai vaikka poskipunalla. Tämä on hyväksi todettu kikka mikäli olet luonnostaan iholta vaalea.

Meikkaamista ei kannata ottaa niin vakavissaan. Itse toteen aina omille asiakkaille esimerkiksi huulipuna sävyä valitessa, että valitse sellainen sävy mistä itse pidät. Kun sävy on omasta mielestä kaunis niin se myös silloin näyttää hyvältä. En itse esimerkiksi käytä ruskeita tai muuten vain tummia huulipunia, sillä ne eivät näytä kasvoillani hyvältä, enkä tunne oloani niissä ”itsevarmaksi”. Kun revitellään luomiväreillä tai kun tehdään näyttäviä lookkeja ei mielestäni kannata miettiä sitä, että mitäs väriä tällä kertaa laitetaan jotta se sopisi just mulle. Näyttävien lookkien tekeminen on taidetta eikä siinä mielestäni edes tarvitse käyttää sellaisia sävyjä mitkä on juuri itselle sopivia.

vappumeikki

On oikeita ja vääriä tapoja

On lämpimiä, neutraaleja ja kylmiä ihonpohjasävyjä. Meikin voi tottakai luoda oman pohjasävyn mukaan kasvoille, mutta edelleen itse olen sitä mieltä ettei sävyjä kannata miettiä liikaa. En syvenny ihon pohjasävyihin tässä postauksessa enempää, mutta mikäli sitä miettii niin kannattaa kurkata omiin ranteisiin. Ranteessa olevat verisuonet kertovat paljon. Kylmän pohjasävyn omaavalla on sinertävät verisuonet, kun taas lämpimän pohjasävyn omaavalla vihertävät.

Valojen ja varjostuksien tekeminen on sitten asia erikseen. Mikäli ne laittaa vääriin paikkoihin  on hyvin mahdollista, että kasvot näyttää väsyneiltä sekä valahtaneilta. Liiallinen poskipunan käyttö tekee kasvot palaneen näköiseksi. Onhan näitä oikeita ja vääriä tapoja, mutta mitä väliä vaikka meikkaisit ”väärin”?Meikkasit ihan miten tahansa tai pukeutuisit ihan miten tahansa niin aina joku on väärin. Mielestäni on tärkeää, että tuntee itsensä itsevarmaksi meikissä tai vaikka asussa. Loppupeleissä se on ihan sama miltä lopputulos näyttää muiden silmiin, kunhan itse tykkää siitä. Ei kaikkien meikit tarvitse olla viimesen päälle blendattuja, eikä kaikilla tarvitse olla viimesen päälle tehtyjä instagram kulmia.

Onko oikeaa tai väärää tapaa meikata

Meikkaaminen on tietynlaista käsityötä, lopputulos on aina erilainen kuin kaverin tekemä.

Sosiaalinen media on tuonut mukanaan paljon erilaisia videoita sekä tutoriaaleja ja monet ammattilaiset sekä ihan meikkauksesta kiinnostuneet henkilöt tekevät niitä vaikka instagramiin. Nämä on mielestäni ihan mahtava juttu, sillä monet varmasti saavat apua videoista. Puhun kuitenkin aina itse sen puolesta, että meikkaamaan voi oppia vain meikkaamalla. Voit katsoa erilaisia videoita ja tutoriaaleja, mutta lopputulos syntyy aina oman käden kautta. Meikkaaminen on tietynlaista käsityötä ja jokainen lopputulos on aina erilainen. Vaikka toimisit ohjeiden ja neuvojen mukaan niin lopputulos on silti todennäköisesti erilainen kuin vaikka kaverin tekemä.

Nykypäivänä luonnollisuus on in ja ne kuuluisat instagram kulmakarvat on jo mennyt juttu, mutta ei meidän jokaisen tarvi kulkea massan mukana. Ei kaikkien tarvi tehdä heleitä ja kuulaita meikkipohjia tai liimata kulmakarvoja geelillä ylöspäin vaan siks, että se on nyt in.  Jos tykkäät peittävästä ja matasta meikkipohjasta niin miksei sitä sitten tekisi? Jokaisen pitäisi meikata mielestäni sen mukaan mistä itse pitää eikä niin, että mikä sopii sulle parhaiten tai mikä on nyt trendikästä.

Meikkaatko ”sääntöjä” noudattaen? 

Seuraa Instagramissa paletillaviivi


Myös nämä voisivat kiinnostaa:

WET N WILD UUTUUDET, MEIKKIBRÄNDI NUORUUDESTA

SUPER FOODIA HIUKSILLE – GARNIER FRUCTIS HAIR FOOD TUOTEPERHE

TÄYDELLINEN LUOMIVÄRIPALETTI ARKEEN PHYSICIANS FORMULALTA

8 kommenttia

 1. Linda/Lipstick Love kirjoitti:

  Todella hyvä teksti ja oon sun kanssa ihan samaa mieltä. On totta kai ihan hyvä esimerkiksi aloittelevien meikkaajien kannalta, että on olemassa tiettyjä ns. ohjenuoria vaikkapa siitä, mitkä luomivärien sävyt sopivat hyvin juuri tietynvärisille silmille. Kun jos on ihan hukassa ja aloittelija niin varmasti tollasista pienistä vinkeistä ottaa mieluusti opikseen, kun se liikkeellelähteminen on silloin taatusti helpompaa, jos taitotaso meikkaamisessa on ihan siellä lähtökuopissa. Mutta kun se meikkaaminen tulee tutummaksi, kaikki tollaset säännöt kannattaa jättää taka-alalle ja tehdä just niin kuin itsestä parhaalta tuntuu. Voihan se olla, että silloinkin tulee meikattua just niiden ”sääntöjen” mukaan, mutta jos ne ei tunnu omilta niin turha niiden pariin on jämähtää.

  Mä sain viime jouluna kuulla isosiskoltani ja hänen teini-ikäiseltä tytöltään, että mun silmien kissarajaukset kuuluu teinien meikkeihin. Se oli siis puoliksi vitsillä heitetty ja ihan huumorilla sen otin, mutta jäin kyllä jälkeenpäin miettimään, että onko näin. Tajusin lopulta, että oon heidän kanssaan ensinnäkin ihan eri mieltä ja toiseksi, ettei sillä ole mitään väliä, vaikka asia olisikin kuten he sanoi. Ne rajaukset on niin iso osa ”mua” ja sitä tyyliä, joka mulla meikissäni on, etten mä niistä ihan hevillä luopuisi. Sanoi säännöt mitä sanoi 😀

  • Viivi Nurminen kirjoitti:

   Naurahdin hieman tolle, että rajaukset on teinien juttu, sillä multa monesti keski-ikäiset asiakkaat pyytää just kokeilemaan niitä näyttäviä kissarajauksia 😀

 2. Inka Nitta kirjoitti:

  Mä en todellakaan noudata sääntöjä meikkaamisessa. Teen just niinkun itsestä hyvältä tuntuu!

 3. Andy kirjoitti:

  Näytät upealta tuossa meikissä!

 4. Marina / Dioriina kirjoitti:

  Täällä ei todellakaan noudateta sääntöjä 😀 Muuten, tosi magee silmämeikki sulla! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *