Hae
Paletilla

YKSINKERTAINEN IHONHOITORUTIINI

*Sisältää mainoslinkkejä

Yksinkertainen ihonhoitorutiini on helppo sisällyttää jokaisen arkeen tai sen avulla on helppo tutustua ihonhoitoon. Ihonhoidon ei tarvitse olla vaikeaa eikä kaappien tarvitse pursuta erilaisia kosmetiikkatuotteita jotta iho voisi hyvin. Perusihonhoito on yksinkertaista ja helppoa kun pitää mielessä sen, että kaikean a ja o on ihotyypillesi oikeanlaiset tuotteet. Oma nyrkkisääntöni yksinkertaisessa ihonhoitorutiinissa on se, että puhdista ja kosteuta ihoa!

Yksinkertainen ihonhoitorutiini

1. puhdistus

Yksi tuote mikä on jäänyt itselläni päivittäiseen käyttöön korealaisen kosmetiikan ja sen tuoman ihonhoitorutiinin ansiosta on öljypuhdistus. Olinhan tiennyt öljypuhdistuksien olemassa olon ennenkin, mutta olin aina ajatellut ettei sellaista tarvitse kuin vasta silloin kun esimerkiksi kasvoilla on paksu meikki kerros. Puhdistusöljy sopii kaikille ihotyypeille ihon päivittäiseen puhdistukseen, sillä se liuottaa iholta meikit, epäpuhtaudet sekä liiallisen talin.

Jos öljypuhdistus ei tunnu omalta jutulta niin vaihtoehtoja löytyy monenlaisia. Markkinoilla on vaahtomaisia, voidemaisia, geelimäisiä tai maitomaisia puhdistustuotteita joista jokaiselle ihotyypille varmasti löytyy sopiva tuote. Puhdistustuote kannattaa valita oman ihotyypin mukaan. Rasvoittuvalle iholle käy esimerkisi geelimäiset ja vaahtomaiset kun taas normaalille sekä kuivalle iholle paremmin voidemaiset ja maitomaiset tuotteet.

Suosituksia öljypuhdistuksista:

The Skin House Lemon Sorbet, Coxir Hyaluronic Cleansing Oil, Dewytree The Clean Lab Cleansing Oil

Yksinkertainen ihonhoitorutiini

2. Kasvovesi ja seerumi

Kasvoveden käyttöä ei kannata missään vaiheessa unohtaa vaikka karsisikin ihonhoitorutiinista tuotteita pois. Kasvoveden tarkoitus on palauttaa ihon pH-arvo puhdistuksen jälkeen ja se myös lukitsee kosteutuksen ihoon jolloin kiristävästä tunteesta iholla ei tarvitse kärsiä. Seerumi on ihonhoidossa tietynlainen extra tuote, mutta itselleni sellainen mistä en osaa enää luopua. Keväällä ja kesällä tykkään käyttää kevyitä, esimerkiksi hyaluronihappoa sisältäviä seerumeita jotka kosteuttavat kosteusköyhää ihoa tehokkaasti. Kun taas talvella käytän iholla erilaisia kasvoöljyjä jotka ajavat saman asian kuin seerumit, mutta ne voidaan joko sekoittaa kosteusvoiteen sekaan tai levittää kosteusvoiteen päälle jolloin kosteus käytännössä lukittuu ihoon.

Suosituksia tuotteista:

*The Ordinary Hyaluronic Acid  2% + B5*Holika Holika 3 Seconds Starter -hoitoneste, Coxir Ultra Hyaluronic Toner, *The Body Shop Oils Of Life Facial Oil, *Bybi Bakuchioil Booster.

Yksinkertainen ihonhoitorutiini

3. Kosteusvoide

Kosteusvoiteen tähtävä on hoitaa ja kosteuttaa ihoa. Kosteusvoide estää ihon kuivumista ja ylläpitää sen kosteustasapainoa. Markkinoilta löytyy miljoonia erilaisia kosteusvoiteita ja onkin pääasia, että se on ihotyypillesi sopiva voide. Mieti siis tarkkaan voidetta hankkiessasi mitä ihosi kaipaa tällä hetkellä ja mikä ihotyyppi sinulla on. Itse käytän aika perus kosteuttavia voiteita joita voi käyttää myös silmänympärysiholla.

Miten sitten valita kosteusvoide omalle iholle? Tietenkin suosittelen kääntymään aina ammattilaisen puoleen jonka kanssa voitte selvittää mikä ihotyyppisi on jonka jälkeen voiteen hankkiminen on helpompaa. Monesti omat veikkaukset saattavat mennä hutiin, sillä iho ”ongelmat” yleensä arvioidaan itse tosi erilailla kuin ammattilaiset. Omasta mielestä iho voi olla tosi epäpuhdas vaikka kyseessä olisi ihan normaali iho. Näin ollen tosi moni käyttää itselleen epäsopivia voiteita ja kosmetiikkatuotteita jotka eivät sovellu sille omalle ihotyypille ollenkaan. Ongelmat ovat iholla jatkuvia koska tuotteet ovat yksinkertaisesti vääriä. Tutkiskele omaa ihoa, kysy rohkeasti apua liikkeistä tai kosmetologilta oman ihotyyppisi selvittämisessä. Muista kuitenkin, että myös rasvoittuva ja epäpuhdas iho kaipaa kosteutusta!

Suosituksia tuotteista:

EYENLIP Super Aqua Moisture Cream, SKINFOOD Premium Avocado Rich Cream, *The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA. 

Untitled

Yksinkertainen ihonhoitorutiini on täysin riittävä kun tuotteet on valittu omalle iholle sopivaksi. Ihonhoidon ei tarvitse olla väkinäisen ja monimutkaisen olosta. Pääasia on, että ihoa hoitaa sille sopivilla tuotteilla! Kosmetiikkatuotteita ei tarvitse omistaa miljoonia erilaisia ja kannattaakin ostaa niitä vain tarpeeseen. Selvitäthän oman ihotyyppisi ja kysy rohkeasti apua tuotteiden valitsemisessa koska silloin vältytään isommilta vahingoilta ja iho voi hyvin vuodesta toiseen!

Tiedätkö sinä oman ihotyyppisi? Onko yksinkertainen ihonhoitorutiini juttusi vai onko rutiinissasi enemmänkin tuotteita? 

Seuraa Instagramissa paletillaviivi


Myös nämä voisivat kiinnostaa:

TOP 3 SUOSIKKI MEIKKIVOIDETTA

KOLME HELPPOA KAMPAUSTA YHDELLÄ MUOTOILURAUDALLA

IHMISTEN KAUHEIMMAT IHONHOITORUTIINIT

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.