Hae
Paletilla

4 viikkoa elämäntapamuutosta takana, miten on sujunut?

4 viikkoa elämäntapamuutosta on nyt takana ja näiden viikkojen aikana on tapahtunut aika paljon. Jos joku ei siis tiennyt niin aloitin elämäntapamuutoksen Suurin muutos verkkovalmennuksen- avulla, sillä halusin voida paremmin vuonna 2020. Nämä neljä viikkoa on mennyt todella nopeasti, mutta tässä ajassa olen saanut mm. ateriarytmit kuntoon, löytänyt tietynlaisen palon taas liikuntaan sekä jopa nukkunut huomattavasti paremmin.

Untitled

On ollut helppoa noudattaa ruokavaliota

Ensiksi tarvii kehua Suurin muutos- verkkovalmennusta jonka avulla olen ymmärtänyt, että ruoka voi olla terveellistä vaikka se olisin ihan perus kotiruokaa. Meillä on aina syöty kotona kotiruokaa ja pyritään sitä tekemäänkin, mutta en todellakaan ennen ajatellut sen olevan kauhean terveellistä. Ruokavalio on ollut helppo omaksua, sillä siinä on paljon samaa ruokaa mitä me normaalistikin syödään. Normaalisti  ruoan tekeminen tälläisissä valmennuksissa on tuntunut työläältä sillä jokainen gramma on punnittava sekä kaikki ylimääräinen on kielletty. On ollut ihanaa olla valmennuksessa mukana jossa saa syödä muutakin kuin pelkkää kuivaa kanaa ja parsaa. On ollut helppo pysyä ruokavaliossa, sillä ruoka on ollut maittavaa eikä itselläni ole ollut mitään ylitsepääsemätöntä herkku himoa koko neljän viikon aikana!

Untitled

Treenaaminen on ollut pitkästä aikaa kivaa

Samoihin aikoihin aloitin kuntonyrkkeilyn josta olen tykännyt ihan älyttömän paljon! Olen kaivannut sellaista harrastusta mikä on tiettynä päivänä, tiettyyn kellon aikaan niin sinne on silloin mentävä. Jos liikuntamuotona olisi pelkästään kuntosalilla käyminen niin ne treenit tulisi helposti skipattua, koska kukaan ei sua sinne salille pakota. Kuntonyrkkeily on samaan aikaan hauskaa, mutta myös todella rankkaa. Kuntonyrkkeilyn lisäksi olen taas alkanut käymään salilla, mutta en ole ottanut stressiä siitä, että kuinka monta kertaa viikossa siellä pitäisi käydä. Nyt olen käynyt muutaman kerran viikossa kuntonyrkkeilyn lisäksi ja se on osoittautunut ihan hyväksi määräksi. On ollut myös mahtavaa saada taas into salilla käymiseen sillä nautin siitä ihan älyttömän paljon. Treenejä olen soveltanut itse jotta saisin itsestäni enemmän irti.

Untitled

Jotta liikuntamuodot eivät loppuisi siihen niin tuli käytyä myös 2 viikkoa putkeen joogassa. Joogaa oli ihan mielenkiintoista kokeilla ja parhaimmaksi tunneiksi osoittautui sellaiset missä kehoa venyteltiin. Olin muutaman viikon ajan treeneistä aika hajalla, sillä tietenkin treenaamattomuus veti lihakset aikamoisiin jumeihin. Itse olen tosi huono huoltamaan tai venyttelemään kehoa joten siihen jooga on ollut suuri apu. Joogaa oli todella kiva kokeilla, mutta en tiedä onko pidemmällä aikavälillä itselleni se mieleisin harrastus. Kehonhuollollisesti kuitenkin voisin jatkaa joogan harrastamista.

Untitled

Neljä viikkoa on siis kulunut mielestäni ihan hyvin ja on ollut kiva huomata miten kroppakin toimii taas pitkästä aikaa paremmin. Aikataulutus on koitunut hieman ongelmaksi kun mukaan on astunut treenaaminen, mutta uskon sen tasaantuvan ajan kanssa. Ruokaa on ollut helppo tehdä, kun sitä samaa ruokaa voi syödä muutkin. Treenit kulkee hyvin ja treenaamaan on kiva lähteä. Positiivista on myös se, että paino tippuu tasaista tahtia vaikka se ei itselleni se päätavoite ole ollutkaan. Tämän viikonlopun olen ottanut ruuan suhteen hieman vapaammin ja olen kärsinyt sen asioista kaksi päivää turvotuksesta. Taas voi hyvällä omalla tunnolla palata takaisin ruotuun ja toivoa, että vihdoin tästä kaikesta tulisi ehkä jopa  se elämäntapa!


Myös nämä voisivat kiinnostaa:

ENSIMMÄISENÄ UUDENVUODENLUPAUKSENA ELÄMÄNTAPAMUUTOS

NÄIHIN ASIOIHIN AION PANOSTAA VUONNA 2020

HEI ME MUUTETAAN!

2 kommenttia

  1. Ansku- Glitteri addikti kirjoitti:

    Mahtavaa että elämäntapamuutos on onnistunut noin hyvin ? alku on yleensä vaikein kun on paljon uusia tapoja ja rutiineja omaksuttavana. Aikataulutuskin ainakin itsellä on usein haaste kun arkeen mahtuu niin paljon kaikenlaista. Liikunnasta on niin helppo nipistää.
    Kovasti tsemppiä jatkoon!

    • Viivi Nurminen kirjoitti:

      Eihän tämä itselleni mitään uutta ole, mutta oon ihan tyytyväinen että on mennyt ihan hyvin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *