Hae
Paletilla

Näillä vinkeillä taistelet kuivaa ihoa vastaan talven saapuessa

Untitled

Ilmojen viilentyessä olen itse huomannut, että iho alkaa kaipaamaan jo nyt enemmän kosteutusta ja hoitoa kun esimerkiksi kesällä. Olen myös huomannut saman ilmiön työssäni. Lähes päivittäin joku kaipaa apua esimerkiksi ihon kuivuutta vastaan. Meidän neljä vuoden aikaa, yli 30 asteen lämpötilan vaihtelut ja kuiva sisäilma yhdistettynä pakkaseen tuo omat haasteensa ihonhoidossa. Syksy on jo pitkällä ja jo talvikin on täällä ennen kuin sitä ehtii edes huomata! Syksy ja sen tuomat sateet, viimat sekä kosteus koettelevat ihoa, puhumattakaan tulevan talven kuivasta ja kylmästä ilmasta. On ikävää puhua kovista pakkasista jo, mutta yleensä talven tuomiin iho-ongelmiin kiinnitetään huomiota vasta silloin, kun pahimmat pakkaset jylläävät täällä koto suomessa. Ihonhoitoon kuitenkin kannattaa jo nyt alkaa kiinnittämään huomiota, jotta iho ei tunnu kiristelevän kuivalta pakkasien saapuessa.

miten hoitaa ihoa talvella

Vaihda puhdistustuote hoitavampaan

Kesällä iho rasvottuu helpommin ja tuntuu likaiselta jatkuvasti kaiken hikoilun sekä kuuman ilman ansiosta. Monet tykkäävät kesäisin vaihtaa kasvojenpuhdistustuotteet puhdistavampiin sekä kevyempiin vaihtoehtoihin. Talvella kuitenkin kannattaa kasvojenpuhdistustuote vaihtaa hoitavampaan vaihtoehtoon. Esimerkkinä, vaihda geelimäinen puhdistustuote maitomaiseen tai voidemaiseen puhdistustuotteeseen. Kuivasta ihosta kärsivän kannattaa valita öljypohjainen meikin-, ja kasvojenpuhdistustuote niin iho saa kosteutusta jo itse kasvojenpuhdistuksen aikana!

Untitled

Myös suihkugeelit on suositeltavaa vaihtaa voidepohjaiseen, saippuattomaan tai öljypohjaiseen vaihtoehtoon, jolloin iho ei kuivu entisestään. Vaikka syksyn ja talven kylminä iltoina on ihana mennä kuumaan suihkuun, kannattaa kuitenkin suosia haaleampia suihkuja sillä kuumat suihkut kuivattavat ihoa entisestään.

Untitled

Untitled

Kosteuta ja suojaa

Talvea vasten kannattaa kosteusvoide vaihtaa kosteuttavampaan ja hoitavampaan vaihtoehtoon. On myös tärkeää, että iho pysyy kosteutettuna koko päivän joten käytä kosteusvoidetta aamuin illoin! Älä myöskään laiminlyö vartalon ihonhoitoa sillä myös esimerkiksi kädet ja jalat kuivuvat ilmojen viilentyessä. Kesällä on puhutaan paljon aurinkorasvan käytöstä, eikä tätä tapaa kannata unohtaa talvellakaan. Talvella on kuitenkin tärkeää kiinnittää huomiota ihon suojaamiseen, etenkin jos viettää paljon aikaa ulkona. Paljaat alueet kuten esimerkiksi posket ja nenä kannattaa suojata paksulla voiteella ulkoillessa. Huomioithan, että voide on kuitenkin vedetön! Myös meikki suojaa ihoa, joten talvella sen käyttäminen on suotavaa.

Untitled

Lisää hoitavuutta kasvoöljyillä ja seerumeilla.

Kesällä öljymäiset kasvojenhoitotuotteet voi tuntua inhottavalta vaihtoehdolta, mutta talvella niiden puoleen kannattaa kääntyä.  Kannattaa valita seerumi tai kasvoöljy jossa on hyvä raaka-aineita kuten hyaluronihappoa tai erilaisia eteerisiä öljyjä. Lisää seerumi kasvoille kasvoveden jälkeen ja ”lukitse” lopuksi tuotteet kasvoöljyllä iholle niin ihon tehokosteutus on taattu!

Untitled

Untitled

Panosta ihonhoitoon

Ihon hoitoon kannattaa panostaa ja lisätä mukaan erilaisia naamioita. Talvella iho huutaa kosteutta ja erilaiset kosteuttavat sheet maskit sekä kasvonaamiot ovat talven kuivattamalla iholle parasta hoitoa. Huulia tai silmänympärysihoa kannattaa myös talvella helliä. Ohut silmänympärysiho kuivuu helposti jo pienestäkin kylmyydestä ja ihon kuivuus näkyy myös huulilla. Erilaiset silmänympärysvoiteet ja naamiot ovat hyvä lisä ihonhoidossa ympärivuoden.

Vaihdatko tuotteet hoitavampiin talven tullessa?


Myös nämä voisivat kiinnostaa:

ByNoor Skandinaavista hiustenhoitoa + ARVONTA

Essencen syksyn sekä talvisesongin uutuus tuotteet

Kannattaako ostaa kosmetiikka joulukalenteri?

4 kommenttia

 1. Inka Monola kirjoitti:

  Minullakin aina talvella kuivuu iho, vaikka omaankin sekaihin. Ohimot ja leuka kuivuu aina ihan verille asti 😀

  • Viivi Nurminen kirjoitti:

   Ei kai ne nyt ihan verille asti ;D Ihon kuivuminen talvella on meille suomalaisille normaalia. Oli sitten rasvoittuva tai kuivaiho niin se kuivuu entisestään talvella 😀

 2. Mari_Shopaholic kirjoitti:

  Tosi hyviä vinkkejä, nappaan tästä myös parit tuotevinkit talteen :D. Mun iho kuivuu talvella aina ihan korpuksi, psoriaasi ei ainakaan auta asiaa, joten saan melkeen uida eri öljyissä ja voiteissa jos haluan pysyä yhdessä koossa enkä halkeilla kokonaan 😛

  • Viivi Nurminen kirjoitti:

   Kiva kuulla! 🙂 Varmasti monella muullakin kuivuu iho talven tullessa ja tiedän atoopikkona mitä haet takaa tolla psoriasiksessa kärsimisellä! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *