Hae
Paletilla

Muisto raskaudesta vauvavatsan maalauksella

Minä ja maskeeraus välineet matkattiin eilen lapsuuden ystäväni kotiin tekemään hänelle raskausvatsan maalausta eli tavallista vartalomaalausta vauvamahaan. Olen aikaisemminkin tehnyt muutaman vauvamaha maalauksen ja niiden tekeminen on jotenkin todella merkittävää. Merkittävää siitä ehkä tekee, että luot vauvamahaan maalauksen joka luo taas muiston odotusajasta ja vauvamahasta tulevalle äidille. Vauvamahaan voi maalata halutessaan mitä vain maan ja taivaan väliltä, mutta usein maalataan vanhempia yhdistäviä asioita, vauvamaisia juttuja tai vauvan hellittelynimeen liittyviä kuvia. Maalit on iholle tarkoitettuja body painting-maaleja eivätkä ne ole äidille tai vauvalle vaarallisia.

mahamaalaus3

Muisto raskaudesta vauvavatsan maalauksella

Näyteltiin monenlaisia ehdotuksia puolin ja toisin mahamaalauksen ideasta, mutta ystäväporukalla päädyttiin yksinkertaiseen haikara maalaukseen. Osaan aina ihmetellä onnistuneita lopputuloksia sillä en ole koskaan osannut piirtää tai muutenkaan ollut kauhean taiteellinen. Tälläkin kertaa lopputuloksesta tuli onnistunut ja mikä parasta, että se oli myös tulevan äidin mieleen!  Mahamaalauksesta valokuvien ottaminen on itse maalauksen lisäksi tärkeässä roolissa, jotta maalauksesta ja siitä hetkestä jää jokin muisto. Maalauksessa on käytetty Grimasin body painting- maaleja ja aikaa maalauksen tekemiseen kului noin muutama tunti.
mahamaalaus2
Maalausta ympäröimä vaaleanpunainen kukkaköynnös kuvaa tulevan lapsen sukupuolta ja se haluttiin tuoda kuvassa jollain tavalla esiin. Odotusajasta ja mahamaalauksesta saadaan myös tulevan isän avustuksella oiva perhepotretti tai maalaus on ihana lahjaidea tulevalle äidille. Vauvavatsojen maalaus on yleistymässä hirveellä vauhdilla ja tulevaisuudessa maalauksia tullaan varmasti näkemään suomessakin huomattavasti enemmän. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan vauvamahan maalausta mikäli aihe on ajankohtainen itselle tai ystävälle. Nyt kun maalaus on tehty omalle ystävälle on pikkuinen tervetullut milloin vain!

6 kommenttia

 1. Maiccu / Mansikoitajavaahtokarkkeja kirjoitti:

  Aivan ihana ♥ Empä ole moiseen aiemmin törmännyt, oispa ollut silloin kun itse olin raskaana-olisin varmaan tuollaisen halunnut!

 2. Niina kirjoitti:

  Oii miten kaunis kuva!<3 Todella taitava olet, varmasti ystäväsi iloinen noin kauniista kuvasta 🙂

 3. inka nitta kirjoitti:

  Oi ompa kaunis maalaus <3

 4. Viivi kirjoitti:

  Kiitos! Nämä onkin yleistymässä vasta suomessa ja todella harva näitä tekeekin tai edes tietää, että tälläinenkin mahdollisuus on 🙂

 5. Viivi kirjoitti:

  Kiitos! Kyllä ystäväkin oli iloinen, mutta tärkeämpää oli että itse sai tehdä tälläisen tulevalle äidille <3

 6. Viivi kirjoitti:

  Kiitos Inka <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.