Hae
Paletilla

Meidän uusi keittiö!

uusi keittiö

Uuden keittiön tekeminen samaan aikaan muun remontin kanssa oli oikeastaan ainoa järkevä ratkaisu vaikka meidän ei tosiaankaan pitänyt tehdä keittiöremonttia vielä pitkään aikaan. Päätös siis keittiöremontista syntyi hetkessä ja meidän keittiösuunnittelija kävi meillä suunnittelemassa uuden keittiön vain viikkoa ennen kuin meidän piti jo muuttaa. Sen takia oli selvää, että tulisimme elämään ensimmäiset viikot uudessa kodissa ilman keittiötä. Keittiösuunnittelijamme kyseli mitä haluisimme uudelta keittiöltä, mutta pakko sanoa ettemme siinä kohtaa osanneet sanoa yhtään mitään. Päätös keittiöremontista syntyi niin nopeasti etten ollut ehtinyt ajatellakaan millainen olisi ollut unelmieni uusi keittiö. Ja pakko sanoa, että näin muutamassa asunnossa asuneena en osannut kaivata keittiöltä mitään erikoisia ominaisuuksia. Osasin siis sanoa keittiösuunnittelijalle oikeastaan vain sen, että haluan valkoiset ovet, alakaappien tilalle haluan vetolaatikoita ja tuon seinän tilalle haluan saarekkeen.

uusi keittiö

jos olisimme varautuneet keittiön remontointiin niin olisimme voineet suunnitella vielä paremman keittiön.

Keittiösuunnittelijamme osasi kyllä hyvin näiden muutaman ”vaatimuksen” pohjalta luoda meille suunnitelman uudesta keittiöstä, mutta jos olisimme varautuneet keittiön remontointiin niin olisimme voineet suunnitella vielä paremman keittiön. Ne asiat mitä olisin toivonut uuteen keittiöön ja mitä olisin halunnut keittiösuunnitelmassa vaihtaa, juolahti mieleeni vasta keittiön tilaamisen jälkeen. En tajunnut esimerkiksi suunnitelmaa katsoessa sitä ettei jääkaappi ja pakastin olleet integroituja ja siinä vaiheessa kun se tuli mieleeni, ei niitä enää pystynyt vaihtamaan. Olisin myös halunnut mikron paikasta pienemmän, sillä tällä hetkellä mikron yläpuolella oleva tyhjä rako häiritsee itseäni. Olen silti uuteen keittiöömme enemmän kuin tyytyväinen vaikka nämä asiat tulikin mieleeni vasta jälkikäteen. Emme siis vaihtaneet loppupeleissä suunnitelmassa oikeastaan mitään muuta kuin pöytätasojen ja välitilan värit.

P5223533k

Vaikka keittiö saatiinkin suunniteltua ja tilattua muutamassa päivässä sekä se rakentui myös muutamassa päivässä niin olemme joutuneet kaksi kuukautta vetämään astianpesukoneelle jatkojohdon kaappiin, jotta astiat saadaan pestyä koneessa. Olemme myös joutuneet säilyttämään jatkojohtoa keittiön tasolla, sillä meillä ei ole keittiössä yhtäkään pistorasiaa kiinni. Jatkojohdon avulla ollaan saatu kahvinkeittimeen, leivänpaahtimeen ja mikroon sähköt. Meillä on siis ollut muutaman kuukauden hieno uusi keittiö, mutta ei sähköjä paitsi jääkapissa, pakastimessa, hellassa ja uunissa. Ne ovat toimineet ilman jatkojohto rumbaa alusta asti.  Syy miksi tämän keittiön viimeistely on venynyt näin paljon on se, ettemme meinanneen löytää millään keittiöön sopivaa mustaa liesituuletinta. Etsimme mustaa saarekemallista liesituuletinta varmaan yli kuukauden eikä sellaista löytynyt ollenkaan. Jouduimme siis tilaamaan valkoisen ja maalauttamaan sen mustaksi jonka takia keittiön viimeistely on pitkittynyt ihan älyttömästi. Keittiön loppuja sähköjä ei olla pystytty vetämään siksi, koska liesituuletin puuttui.

uusi keittiö

iso Saareke seinän tilalle

Saarekkeen tilalla oli siis ennen seinä ja sanoin miehelle jo asunnon ostovaiheessa, että sitten kun keittiöremontti tehdään niin tuo yksi seinä saa kaatua kokonaan. Onneksi tuo olkkarin ja keittiön välinen seinä ei ollut kantava joten se saatiin kaadettua saarekkeen tieltä pois. Vanha keittiö oli nimittäin todella pimeä ja koska olin aina haaveillut saarekkeesta joka jakaa keittiön sekä olkkarin, niin olen lopputulokseen ihan älyttömän tyytyväinen. Seinän kaadon jälkeen olkkarin ja keittiön ikkunoista tulvii asuntoon sisään päivänvaloa todella paljon sekä saareke itsessään avarsi myös asuntoa ihan älyttömän paljon.

Rakastan meidän uudessa keittiössä kaikista eniten tätä isoa saareketta, sillä meillä on todella pieni tila ruokailyryhmälle. Aion hankkia saarekkeeseen muutaman baarijakkaran jolla saa myös lisää istumapaikkoja keittiöön mikäli sille on tarvetta. Baarijakkarat tuovat myös tietynlaista kodikkuutta, sillä saarekkeen toinen puoli on todella tyhjän näköinen tällä hetkellä. Silmääni miellyttää keittiössä myös upea musta komposiittiallas johon mahtuu iso paistinpannu ongelmitta sekä vetolaatikostot jotka vetävät sisäänsä älyttömän paljon tavaraa. Ihanaa, että meidän uusi keittiö on vihdoin kokonaan valmis muutamia sisustus juttuja ja lamppuja lukuunottamatta!

uusi keittiö

Seuraa Instagramissa paletillaviivi


Myös nämä voisivat kiinnostaa:

MAKUUHUONEEN SISUSTUSUNELMIA

HEI ME MUUTETAAN!

2 kommenttia

  1. Linda/Lipstick Love kirjoitti:

    Oi miten ihanalta teidän keittiö näyttää! Ja saareke toimii varmasti todella hyvin tossa ja tuo juurikin sitä avaruutta asuntoon 🙂

    • Viivi Nurminen kirjoitti:

      Kiitos Linda <3 Saareke oli kyllä nappivalinta juuri tuon avaruuden kannalta vaikka olikin työn ja tuskan takana saada se 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *