Hae
Paletilla

20 Kysymystä – Millainen bloggaaja olet?

Lipstick Loven Linda haastoi mut blogissaan myös vastaamaan 20 kysymykseen, jotka liittyvät bloggaukseen. Palasin juuri viikon mittaiselta lomalta pohjoisista, joten päätin vastailla kysymyksiin pitkän ajomatkan aikana sekä palautuakseni loma moodista! 

1. Mikä sai sinut aloittamaan kirjoittamisen?

Olen 2010 alkanut kirjoittamaan Nail Design nimistä kynsiblogia ja jouduin lopettamaan sen kirjoittamisen ajan puutteen vuoksi. Olit pitkään miettinyt uuden blogin perustamista ja pienen painostamisen jälkeen päätin alkaa taas kirjoitteleen.

2. Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?

Paletilla blogia vasta puolivuotta, mutta olen kirjoittanut blogia vuodesta 2010 asti niin kuin äsken kerroinkin. Eli kahdeksan vuotta yhteensä oikeastaan.

3. Kuvaile blogiasia. Mikä on sen pääasiallinen aihe ym.

Kirjoitan pääosin kauneudesta ja kosmetiikasta, mutta mukaan mahtuu myös erilaisia meikkaus ja meikki juttuja.

4. Kuinka usein päivität blogiasi?

Pyrin päivittämään kolme kertaa viikossa, mutta vähintään kerran viikossa. Riippuu täysin omasta päätyöstä milloin ehtii kirjoittelemaan postauksia. 

5. Kummat ensin, kuvat vai teksti?
Tulee usein tehtyä teksit ensiksi. Kuvat yleensä otan postauksen viimeistely vaiheessa, kun olen saanut idean millaiset kuvat haluan ja montako tarvitsen. 

6. Mistä saat inspiraatiota postauksiisi?

Kosmetiikka uutuuksista, kuumimmista puheenaiheista ja trendeistä kauneudenhoitoalalla sekä tietenkin välillä muidenkin blogeista.

7. Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla?

Pakko myöntää, että bloggailen kellon ajasta riippumatta. Joskus keskellä yötäkin tulee kirjoiteltua puhelimella, jos ei uni tuu ja ideioita pyörii päässä tai vaikka töissä ruokatunnilla 😀

8. Kuinka usein teet jotain blogisi eteen kuten otat kuvia, luonnostelet uusia postauksia, vastaat kommentteihin tms.?

Kyllä mä päivittäin jotain teen. Käyn julkasemassa kommentteja, päivitän instagramia tai luonnostelen jotakin uutta postausta!

9. Luetko muiden blogeja? Minkä tyylisiä?

Mä ennen luin monia erilaisia blogeja, mutta nykyään pääosin pelkästään kauneusaiheisia. Mun mielestä on kiva löytää uusia seurattavia!

10. Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?

Kauniit kuvat vetää mua puoleensa, mutta hieman huumorilla höystetyllä tekstillä saa mut myös jäämään seurailemaan.

11. Kolme parasta asiaa bloggaamisessa?

Parasta on ehkä se kun saa jakaa kosmetiikka innostusta muiden saman henkisten ihmisten kanssa.

12. Entä kolme huonointa asiaa?

Negatiiviset kommentit on toki aika ikäviä ja onneksi itse en ole joutunut niitä juurikaan koskaan kokemaan. Toisena asiana tulee ehkä mieleen ulkopuolisten ajatukset bloggaamisesta.

13. Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoidesi kanssa, eli vastaatko mielelläsi esimerkiksi kaikkiin saamiisi kommentteihin?

Olen todellakin. Lukijat ja kommentoijat on blogejen suola. Ilman niitä aiheista kirjoitteleminen tuntuisi ehkä vähän turhalta. Vastaan kaikkiin kommentteihin ja tutustun muiden blogeihin mielelläni!

14.  Onko blogillasi muita somekanavia, kuten Instagramia tai Facebooksivuja?

Ainoastaan instagram tili ja instagramista mut löytyy nimellä @Paletillablogi

15. Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita tai lähes valmiita postauksia vai kirjoitatko mielummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti?

Mulla on luonnoksissa useampia joko lähes valmiita postauksia tai esimerkiksi postauksia joissa on pelkkä otsikko. Joskus julkaisen siltä istumalta kirjoitetun postauksen ja joskus lisään luonnoksissa olleeseen postaukseen vain kuvat ja julkaisen sen jälkeen.

16. Bloggaatko avoimesti, eli tietääkö tuttavapiirisi blogistasi vai pyritkö pitämään blogisi mahdollisimman omana tietonasi?

Ennen moni tiesi että bloggasin kynsiaiheista blogia, mutta tästä nykyisestä moni ei varmaan tiedä. En piilottele asiaa, mutta en siitä ole ensimmäisenä kaikille huutelemassa 😀 Kerron kyllä mikäli näen sille tarvetta. Moni on kuitenkin varmasti bongannu mut jo instagramista!

17. Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko esimerkiksi tuotteita testattavaksi blogisi kautta?

En hyödy blogista taloudellisesti. Olen saanut muutamia maskeeraus tuotteita testattavaksi blogini kautta ja päässyt tekemään yhden yrityksen kanssa yhteistyötä maskeeraukseen liittyvissä asioissa.

18. Mikä tarina on blogisi nimen takana vai onko sillä tarinaa lainkaan?

Tää on oikeesti tyhmä juttu, mutta mietin uuden blogin nimeä varmaan yli vuoden ja mikään ei oikein tuntunut hyvältä vaihtoehdolta. Halusin suomenkielisen nimen sillä kirjoitan suomeksi, joten vaikeutti se asiaa vielä enemmän. Nimi tulee ’asioista tapetilla’ ja kuitenkin teen paljon meikkejä niin työskentelen paljon paleteilla joten idea tuli vähän niinkun ’asioita paletilla’  😀

19. Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos, niin miten?

Tekstien kirjoittaminen välillä tuottaa hankaluuksia sillä välillä asian saisi kerrottua yhdessä lauseessa, mutta taas joskus tulee jaariteltua turhan pitkästikin aiheen ohi. Huomaan välillä itse esimerkiksi käyttäväni puhekieltä tekstissä häiritsevän paljon. Sekä tietenkin upeiden tuotekuvien ja meikkikuvien kuvaamisen haluaisin oppia!

20. Kolme vinkkiä aloittelevalle bloggaajalle?

Luota itseesi ja siihen mitä ajattelit kirjoitella. Älä välitä muitten mielipiteistä ja rohkaistu kommentoimaan ja tutustumaan muihinkin bloggaajiin!

20 kysymystä bloggaamisesta haasteen voi toteuttaa kaikki jotka sitä ei ole vielä kerennyt tekemään! Mun mielestä tässä oli hyviä kysymyksiä ja olisi kiva päästä lukemaan myös teidän lukijoiden ja seuraajien vastauksia näihin kysymyksiin!

6 kommenttia

 1. SariBP kirjoitti:

  Kiva lukea sunkin bloggajavastaukset:) Niiden kautta opin taas lisää bloggaajakollegasta ja se on mukavaa<3

 2. Linda kirjoitti:

  Ihan huippua kun vastailit näihin<3 Ja kiva kuulla, että joku toinenkin kirjoittelee yleensä tekstit ennen kuvien ottoa 😀 Tuntuu että suurin osa tähän vastanneista on sanonut, että ehdottomasti kuvat ennen tekstiä, mutta mä siis itsekin kirjoittelen monesti tekstin ensin valmiiksi ja räpsin kuvat vasta sitten 🙂 Oonkin miettinyt mistä sun blogin nimi on peräisin, joten siihenkin oli kiva saada vastaus!

 3. Viivi kirjoitti:

  Näitä haasteita on kiva tehdä ja lukea mun mielestä kans just siks, että oppii muista bloggaajistakin lisää 🙂

 4. Viivi kirjoitti:

  Kiitos sulle kun haastoit mut tähän! <3 Oon kattellu samaa, että taidetaan olla melkein ainoita jotka tekee näin päin 😀 Haha, nimi on vähän hassusti saanu alkunsa, mutta toimii!

 5. Niina kirjoitti:

  Oli kiva lukea sun vastauksia! 🙂 Munkin pitäisi tehdä tämä jossakin kohtaan. En tiennyt, että oot bloggaillut jo noin kauan. Mä oon suunnilleen saman verran, mutta mulla on ollut useampi blogi. Sun blogilla on mun mielestä semmoinen nimi, joka herättää mielenkiinnon 🙂

 6. Viivi kirjoitti:

  Tee ihmeessä! Täällähän mä oon pyöriny vuosia blogimaailmassa! Kyllähän mäkin noita blogeja on vuosien mittaan oon pitäny, mutta toi kynsiblogi on sellanen mitä monet siihen aikaan tiesi 🙂 Nimen tarkotus pitikin olla mielenkiintoa herättävä, mutta yksinkertainen ja helposti muistettava. Hyvä edes jonkun mielestä se on jotain noista <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *